Gemist op GO – September

Foto: Pixabay

In een maand kan veel gebeuren, ook op Flakkee! Maar soms zijn er dingen die je mist en daarom hebben wij de tien best gelezen artikelen van de afgelopen maand op een rijtje gezet.

1. Reactie ophef Twintigers serie Eilanden-Nieuws
Twee weken geleden stond de landelijke media bol van kritiek op de Flakkeese krant Eilanden-Nieuws. De redactie en directie hadden een excuus geplaatst nadat er klachten waren binnengekomen op een van de artikelen in de Twintigers serie. En als schrijfster van de serie moet je dan natuurlijk wel even reageren.

2. Toch nog negen mensen bij Flakkee Pride
Naar aanleiding van datzelfde excuus werd er een heuse Flakkee Pride op poten gezet. Een Facebookevenement waarbij al snel 1600 mensen aangaven aanwezig te zijn. Voor de duidelijkheid werd er nog even gemeld dat het een mentaal evenement was in verband met vergunningen etc. Toch kwamen er nog negen mensen op af.

3. Flakkee: Liever geen vluchtelingen
Mensen vormen al snel een mening over iets. Zo ook over de vluchtelingenstroom vanuit Syrië. Zijn ze welkom, of niet? Waar zouden ze terecht kunnen als er wordt besloten een ruimte beschikbaar te stellen voor de vluchtelingen? De reacties die waren binnengekomen op een vraag op onze Facebookpagina hebben we op een rijtje gezet.

4. Twintigers serie Eilanden-Nieuws gaat door
Het derde en laatste artikel over de homo-rel op Flakkee. De Twintigers serie waar het interview met de twee jongens bij hoorde zou volgens de landelijke media stoppen. Dit is niet het geval. Het is nog niet precies bekend wanneer, maar de serie gaat 100% door.

5. Wat begon als een grap eindigde met succes
Een interview met misschien wel de bekendste artiesten van Flakkeese bodem. Hoewel ze hier al een tijdje niet meer wonen kom je ze op bijna elk evenement tegen. We hebben het natuurlijk over Marcel S en Katsie E die bekendheid kregen met hun versie van Kenny B’s Parijs. Wij hadden de eer om met de mannen te kletsen.

6. € 16.000 voor KNRM en Menheerse Werf
Toen de Tour de France over het eiland kwam op zondag 5 juli kon het natuurlijk niet anders dan dat er een evenement aan vast werd gehangen. Dit evenement leverde zoveel geld op dat de KNRM en Stichting Menheerse Werf met een prachtig bedrag naar huis gingen.

7. PCOB krijgt journalistieke les
Maar Marcel S en Katsie E zijn niet de enige beroemdheden die van ons prettige eilandje komen. Ook journalisten Jelle Visser (eindredacteur 1Vandaag) en Henrik-Willem Hofs (NOS) kwamen even langs op hun eilandje. Ze mochten namelijk een journalistieke les verzorgen voor de leden van de PCOB.

8. De Sage van Sommersdiek in griezelvorm
Spooktochten zijn over het algemeen altijd wel leuk, maar hoe vet is het als het over je eigen omgeving gaat? In de oudheid zijn er meerde mythes ontstaan omtrent ons mooie eiland, en Popstichting Jailhouse heeft een van de verhalen omgebouwd tot Halloween wandeltocht. Opgeven kan nog steeds!

9. Onthulling kunstwerk Jaap Reedijk groot spektakel
Jaap Reedijk is een bekende kunstenaar in heel Nederland, maar speciaal voor ons eilandje heeft hij een prachtig kunstwerk gemaakt voor bij de Kaai van Sommelsdijk. En de opening daarvan, dat was nogal wat…

10. Burgemeester Grootenboer terug van weg geweest
Morgen is het zover, dan treedt burgemeester Grootenboer weer terug in dienst. Ze was een lange tijd afwezig wegens ziekte, maar per 1 oktober is ze weer helemaal klaar om terug aan het werk te gaan.

Reacties