Twintigers serie Eilanden Nieuws gaat door

Foto: Eilanden-Nieuws 4/9 en 11/9

Eilanden Nieuws maakt op Facebook bekend dat de serie over de Twintigers van Goeree-Overflakkee gewoon doorgaat, ondanks veel media meldde dat de serie gestopt zou worden.

Maandag 14 september struikelde heel media Nederland over het excuus dat het Eilanden-Nieuws plaatste naar aanleiding van de Twintigers serie. Nu de ergste commotie voorbij is reageert de krant op hun Facebookpagina.

Lees ook: Reactie op Twintigers serie Eilanden-Nieuws

“Naar aanleiding van onze reactie op de artikelenserie ‘Twintigers’ is het beeld ontstaan dat Eilanden-Nieuws homo’s niet accepteert. Dit betreuren wij zeer, want dit beeld is onjuist”, wordt er geschreven. “Dat er op grond van de Bijbel principiële bezwaren aan te voeren zijn tegen het aangaan van relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht, mag er nooit toe leiden dat homo’s worden gediscrimineerd”.

De directie en redactie gaan deze week nog in gesprek met de stichting Gay op Flakkee om te praten over alle commotie. “Overigens staat Eilanden-Nieuws nog steeds achter de doelstelling van de interviewserie ‘Twintigers’, waaraan binnenkort een vervolg wordt gegeven”, aldus de redactie van de krant op Facebook.

Lees ook: Bekende journalisten naar Flakkee voor bijeenkomst PCOB

Inmiddels is er wel een Flakkee Pride evenement aangemaakt op Facebook en mensen vanuit het hele land hebben aangegeven erbij te zijn. Wel mentaal, want het is niet de bedoeling dat er zomaar iets wordt georganiseerd zonder vergunning en dergelijke.

Media vanuit het hele land gingen in op de ophef rondom het excuus; 538, Editie NLVolkskrant, RTV Rijnmond, AD, Telegraaf, GeenStijl, RTL Nieuws, Linda, Expreszo, Out TV, De Gelderlander, Nu.nl, PZC, FHJ, Een Vandaag en C Vandaag. Als we dit heugelijke nieuws nu ook even met hun allemaal delen, dan komt ons mooie eiland misschien weer een beetje in een goed daglicht te staan.

Reacties