Burgemeester terug van weggeweest

Foto: Sam Fish

Op 2 oktober 2014 werd bij burgemeester Grootenboer een tumor uit haar borst verwijderd. In het najaar startten de preventieve nabehandelingen, waarna een periode van herstel volgde. Op 1 oktober zal ze haar werkzaamheden als burgemeester volledig hervatten.

Nadat in september 2014 de diagnose borstkanker bij de burgemeester was gesteld, werd direct een start gemaakt met de behandelingen. Vrij kort daarna moest zij de werkzaamheden neerleggen, waarna de commissaris van de Koning een waarnemend burgemeester aanstelde.

Tijdens haar afwezigheid hield zij regelmatig contact met collega’s om de ontwikkelingen binnen de gemeente op de voet te volgen. Nu het herstel achter de rug is, neemt Ada Grootenboer haar taken op 1 oktober weer over van waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker. In de maand september is zij al voltijds aan het werk op het gemeentehuis, om zodoende weer volledige dossierkennis op te bouwen.

Lees ook: Dag van de Democratie

De overdracht van het ambt zal plaatsvinden tijdens de raadsvergadering op donderdag 1 oktober. Tijdens deze vergadering wordt ook afscheid genomen van waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker. De vergadering is live te volgen via internet: http://goeree-overflakkee.notubiz.nl/live.

Burgemeester Grootenboer is blij weer te kunnen werken en haar ambt weer op te pakken: “Het doet me goed weer aan het werk te kunnen. Ik heb veel waardering voor de wijze waarop Jan Pieter Lokker de lijn heeft gecontinueerd die we als college hadden ingezet. Ik ben heel blij dat ik me straks weer volledig kan inzetten als burgemeester van de mooie gemeente Goeree-Overflakkee!”.

Lees ook: Rondeel nieuw hoofdkantoor Zuidwester

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen