€ 16.000,- voor KNRM en Menheerse Werf

Foto: Sam Fish

Stichting Menheerse Werf en de KNRM mochten op woensdagavond 9 september bij Brasserie ’t Vingerling een cheque in ontvangst nemen van maar liefst € 8.000,-.

Het geld is de opbrengst van het GO Tour evenement dat eerder deze zomer op zondag 5 juli werd georganiseerd op camping De Klepperstee in Ouddorp. Het evenement werd georganiseerd door vijf serviceclubs; De Lions, Kiwanis, Ladies’ Circle, Ronde Tafel en Soroptimist, in samenwerking met de camping.

“Ondanks de stortbui was het toch een bijzonder evenement waar erg veel mensen op af zijn gekomen”, zegt Joep Vermeulen tijdens de overhandiging van de cheques.

KNRM
Het KNRM gaat het geld waarschijnlijk gebruiken voor een expositie bij zeehondenopvang Stichting ASeal. “Het uiteindelijke doel voor het geld wordt natuurlijk besloten door een paar groepen, dus ook de donateur”, zegt KNRM vice-voorzitter en voorzitter van Stichting ASeal René Wissekerke. “Zelf zitten we te denken aan een expositie in het zeehondenopvangcentrum, een expositie die helemaal gewijd aan de werkzaamheden van de KNRM. Er komt dan een boot op het buitenterrein, foto’s en films in de expositieruimte. Alles om mensen kennis te laten maken met onze werkzaamheden”.

Menheerse Werf
“Het komt erop neer dat we kinderen en volwassenen aan de hand van speeltoestellen en oefeningen willen leren hoe de visserij er vroeger uitzag. Daarnaast willen we uit laten zien hoe wind en waterkracht werkt”, vertelt Coerd de Heer van de Menheerse Werf.

Naast de cheques kreeg ook Jeroen den Hollander van de Klepperstee een presentje. Coerd de Heer overhandigde hem een symbolisch zeiltje dat is gemaakt uit brokstukken van de MD10. “Een bedankje voor de hulp en medewerking tijdens het evenement”, aldus Coerd.

Reacties