Flakkee: Liever geen vluchtelingen

Foto: Pixabay

Uit een kleinschalig onderzoek dat Goeree-Overflakkee.Nieuws.nl heeft uitgevoerd op Facebook blijkt dat de meeste Flakkeeënaren liever geen vluchtelingen op Flakkee zien.

Naar aanleiding van alle tegenstrijdige die de ronde doen over alle vluchtelingen besloot de redactie van Goeree-Overflakkee.nieuws.nl de Flakkeeënaren eens te vragen wat zij wilden. Op de vraag ‘Zijn vluchtelingen welkom op Flakkee?’ gaven ruim honderd mensen hun mening waaruit blijkt dat de meeste het niet zouden zien zitten als er vluchtelingen naar het eiland komen voor een nieuwe toekomst.

Lees ook: Rubensplein wordt pannacourt en verkeersplein

Een paar mensen zagen wel een andere oplossing voor de grote problemen. “Deze mensen moeten opgevangen worden in naburige landen waar ze dezelfde cultuur hebben”, schrijft Angelina Kokshoorn in een reactie op Facebook. Krien Immerzeel zei; “Als ze hier dan toch komen, geef ze een militaire opleiding. Dan kunnen ze over een paar maanden hun eigen land bevrijding van de IS”.

Eigen volk eerst
Veel reacties kwamen erop neer dat er eerst eens gekeken moet worden naar de ouderenzorg waar steeds minder geld voor vrij wordt gemaakt in Nederland. Anderen vragen zich ook af waar de vluchtelingen naartoe zouden moeten op Flakkee. “Waar moeten we ze neerzetten? Op de Slikken van Flakkee? Er is hier geen ruimte. Laten we eerst eens zorgen dat de problemen in ons eigen land opgelost zijn en dat onze eigen mensen werk vinden. Daarna kunnen we denken aan opvang”, vindt Pieter Oos. Jacco de Vos zegt daarentegen; “Er staan nog drie gemeentehuizen leeg, daar kunnen ze wel in”.

Lees ook: Toch nog negen mensen bij Flakkee Pride

Iedereen verdient een goed leven
“We zijn toch bruggenbouwers? Laat ze niet verdrinken!”, reageert Sarah Oostwouder-Van der Doe. André van der Hoeven zegt; “Er zullen best ouderen en kinderen zijn die het hier slecht hebben, maar dit is niet vergelijkbaar!”. “Ik denk dat wij ons geen voorstelling kunnen maken over de angst die deze mensen doormaken”, zegt Charlotte Broekhuizen.

Mevrouw Griekspoor raakte met haar reactie een gevoelige snaar; “Laten we de mensen die hier slecht hebben te eten geven. De goudzoekers gooien het toch alleen maar op het spoor”. Zij doelt hiermee op de beelden die lieten zien hoe gestrande vluchtelingen in een Hongaarse trein flessen vol water op het spoor gooiden.

DISCLAIMER: Dit is uiteraard niet de mening van heel Flakkee, net als het feit dat niet heel Flakkee tegen homo’s is.

Reacties