PCOB krijgt journalistieke les

Foto: Sam Fish

Leden van de Protestants Christelijke Ouderen Bond kregen maandagmiddag 21 september journalistieke les van niemand minder dan Jelle Visser en Henrik-Willem Hofs.

Verenigingsgebouw De Hoeksteen zat vol met ruim honderd leden van de PCOB die geïnteresseerd waren in een les van de twee journalisten die zijn opgegroeid op Flakkee. “Hoe verder weg je gaat, hoe meer je het eiland gaat waarderen”, opent Jelle Visser de middag.

Jelle Visser is geboren en getogen in Stellendam en werkt tegenwoordig als eindredacteur bij 1 Vandaag. Henrik-Willem Hofs is sinds 2006 de enige werknemer van NOS Bureau Rotterdam, met een bureautje midden op de redactie van de regionale omroep RTV Rijnmond. De twee leerden elkaar kennen op het  Penta College CSG Jacob van Liesveldt in Hellevoetsluis en startten ook samen bij de lokale omroep in Dirksland.

Lees ook: Helikoptervlucht voor winnaar ‘Jouw Deltaroute moment’

In de twee uur durende les gingen de twee journalisten vooral in op de keuzes die gemaakt moeten worden bij het brengen van het nieuws en de dingen die zij hebben meegemaakt tijdens het werk. Daarnaast stelden de aanwezigen veel vragen die ook weer nieuwe stof opwekte zoals de Zwarte Pieten discussie, Prinsjesdag en de vluchtelingenstroom.

“Wisten jullie trouwens dat de gemiddelde leeftijd van het acht uur journaal 59 jaar is?”, vraagt Henrik-Willem aan de aanwezigen. “Maar dat komt vooral doordat mensen niet meer om acht uur stipt klaar willen zitten voor nieuws dat ze overdag al op internet hebben gezien. Het acht uur journaal wordt dan ook steeds meer een journaal met achtergrond informatie op de berichten die je eerder die dag al in het nieuws hebt gezien of gehoord”, legt hij uit.

Achteraf kregen de heren nog een pakket met Flakkeese producten en werd er nog een foto gemaakt. De PCOB is organiseert het hele jaar door uitstapjes voor ouderen.

Lees ook: Flakkee: Liever geen vluchtelingen

Jelle Visser & Henrik-Willem Hofs PCOB-2 Jelle Visser & Henrik-Willem Hofs PCOB-1

Reacties