We blikken terug op het nieuws van 2020

Foto: Nieuws.nl

Een hoop mensen zullen blij zijn dat het Oud & Nieuw is. Niet vanwege de gezelligheid, per se. Meer om dit rare en verschrikkelijke jaar af te sluiten.

Door Sam Fish

Er is in 2020 een hoop gebeurd. Mooie dingen, vervelende dingen. Het meeste nieuws ging over het coronavirus dat in maart ons land bereikte. Dat zorgde voor slecht nieuws, maar mensen werden ook meteen heel creatief. Er werden oplossingen gezocht voor het thuiswerken. De zorgmedewerkers op het hele eiland werden op bijzondere manieren bedankt voor hun inzet.

Dit alles maakte 2020 tot een bijzonder jaar. Een jaar dat we niet snel zullen vergeten, om welke reden dan ook.

Top 3

We hebben dit jaar veel berichten gepubliceerd op de website. We blikken zo aan het einde van 2020 dan ook graag even terug. Zo is dit de top 3 best gelezen artikelen van heel 2020.

  1. 39-jarige man uit Stellendam vermist
  2. Enorme stijging in cijfers coronabesmettingen op GO
  3. Het ziekenhuis heeft extra hulp nodig

We zijn blij dat dat laatste bericht de top 3 heeft gehaald. Dat betekent namelijk dat die oproep van het ziekenhuis massaal is gelezen. Er werd dan ook massaal op gereageerd.

Politienieuws

Wat het dit jaar ook goed deed was het politienieuws. Niet alleen het best gelezen artikel van het jaar, maar ook van de maand september was ’39-jarige man uit Stellendam vermist‘. Mensen gingen massaal de straat op om deze man te zoeken. ’s Avonds verzamelden zo’n 100 mensen zich in het bos van Stellendam. En dat was heel mooi om te zien. Dat we ondanks dat verschrikkelijke virus, klaar staan voor elkaar op de momenten dat het nodig is. Dat we ons hart maken voor het welzijn van onze medemensen.

Maar daarnaast werd er ook veel geklikt op de oproep van de politie voor getuigen van een ongeluk. En natuurlijk onlangs nog de enorme brand aan de Heerendijk in Oude-Tonge. En wie weet is dit allang weggezakt, maar kun je je de Blue Whale Challenge nog herinneren? Het blijft toch bijzonder dat sommige dingen ineens verschijnen en net zo snel weer verdwijnen.

Uitslag Postcode Loterij

Wat het ook elke maand weer goed doet zijn de uitslagen van de Postcode Loterij. Het is altijd leuk om een prijsje te winnen. Jammer als je een maandje overgeslagen wordt, maar zo werkt dat nu eenmaal. Maar als dan een buurstraat wint, is het toch altijd leuk om te weten wat ze krijgen. Zo nieuwsgierig zijn we dan weer wel. Wij in ieder geval wel.

Het is elke maand weer leuk om de reacties te zien op Facebook, daar genieten wij dan weer van. Nog iets meer dan een week, dan komt er weer een nieuwe uitslag!

Coronanieuws

Maar wat ons nog het meest heeft geraakt het afgelopen jaar, was toch wel het coronanieuws. Op één dag 53 nieuwe besmettingen. Een brandbrief van de horeca naar overheden in verband met de code rood hier op het eiland. En misschien nog wel het bericht dat het meest binnenkwam bij de mensen; de bittere nasmaak voor het zorgpersoneel. Verpleegkundige Marjan Lommerse schreef een open brief aan premier Rutte, minster De Jonge en andere Kamerleden.

Overig nieuws

Maar het jaar was meer dan politieberichten en het coronavirus. Zo was het ook weer een erg warm jaar. Die temperaturen zorgden ervoor dat het al snel erg druk werd bij de strandopgangen. En dus werd er gewaarschuwd en mocht niemand meer naar het strand. We moesten tenslotte ook deze zomer de anderhalve meter afstand bewaren.

En daar tegenover staat dan weer een echt winters bericht. De Albert Heijn waarschuwt voor de Hollandse stamppot. Verschil moet er zijn in het leven. Van volle stranden naar gevaarlijke stamppot en dat alles tijdens een pandemie.

2020

We sluiten het jaar 2020 af met bijna 4 miljoen bezoekers op deze website. Een geweldig aantal bezoekers en we hopen dan ook dat iedereen goed de jaarwisseling doorkomt. We gaan gewoon hard door in 2021 met het doorgeven van het dagelijkse nieuws.

Dus alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar en blijf veilig vanavond.