Bibliotheek zoekt vrijwilligers voor online taalcafé

Foto: Afbeelding van Engin Akyurt via Pixabay

De Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta start binnenkort met een online taalcafé. En daarvoor zijn ze op zoek naar vrijwilligers.

Als vrijwilligers begeleid je anderstaligen op Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten. Dit gebeurt allemaal digitaal in het online taalcafé.

DigiTaalhuis

De bibliotheek beschikt namelijk over een digiTaalhuis. Dat is een centrale plek waar inwoners terecht kunnen met vragen over de Nederlandse taal. Maar je kunt hier ook alles leren om je digitale vaardigheden te verbeteren. Daarnaast organiseert het digiTaalhuis ook het taalcafé.

Het taalcafé is een laagdrempelige ontmoetingsplek. Anderstaligen kunnen hier de Nederlandse spreekvaardigheid met elkaar oefenen. Door het coronavirus en de genomen maatregelen is dit het afgelopen jaar meerdere keren afgelast. Daarom wordt nu het online taalcafé in het leven geroepen.

Vrijwilliger

Het digiTaalhuis is nu op zoek naar vrijwilligers die willen helpen in het online taalcafé. Als vrijwilliger ontvang je anderstaligen in een digitale omgeving. Je zorgt voor een prettige sfeer waarin iedereen zich welkom voelt. Je helpt deelnemers in groepsverband met spreekvaardigheid. Dit kan door het voeren van alledaagse gesprekken en het spelen van taalspelletjes. Maar je kunt ook een bepaald thema voorbereiden.

Vrijwilligers van het online taalcafé zijn minimaal twee uur per week beschikbaar. Je volgt een training en kunt rekenen op goede begeleiding.

Meld je aan

Lijkt het jou wel leuk om vrijwilliger te worden binnen het taalcafé? Of heb je misschien nog iets meer informatie nodig? Neem dan voor donderdag 7 januari contact op met Ilja Kleijburg. Doe dit door een e-mail te sturen naar [email protected]. Ze maakt dan graag een afspraak met je voor een digitaal kennismakingsgesprek. Maar ze geeft ook antwoord op al je vragen over het taalcafé.