Enorme stijging in cijfers corona-besmettingen op GO

Foto: Image by Gerd Altmann from Pixabay

Er zijn nieuwe corona-cijfers bekend gemaakt door de GGD Rotterdam-Rijnmond. Daarbij is een enorme stijging te zien voor Goeree-Overflakkee.

Door Sam Fish

Gisteren konden we nog melden dat er 15 besmettingen zijn op het eiland. GGD Rotterdam-Rijnmond meldt nu dat dat aantal is opgelopen tot 26. Hierbij gaat het alleen om de mensen die positief getest wordt. Dat wordt niet meer bij iedereen gedaan, alleen nog bij ouderen en mensen met een zwakkere weerstand.

In welke leeftijdscategorie de nieuwe patiënten vallen is bij ons niet bekend. We weten ook niet of er al mensen op Goeree-Overflakkee zijn genezen. De patiënten die er zijn worden in ieder geval via de richtlijnen van het RIVM behandeld en zitten in isolatie.

Betrouwbare cijfersRIVM corona-kaart besmettingen

Aangezien CuraMare en de gemeente geen corona-cijfers meer bekend maken kijken we bij andere bronnen. Wij kiezen daarbij voor de GGD Rotterdam-Rijnmond. Zij hebben op hun website een lijstje staan met het aantal besmettingen per gemeente binnen hun gebied.

Veel mensen kiezen voor de corona-kaart van het RIVM. Op die kaart gaan de aantallen echter per 100.000 inwoners. Zoveel hebben we er niet op het eiland. We weten dat we over de 50.000 inwoners heen zijn gegaan, maar hoeveel het er op dit moment precies zijn is bij ons niet bekend. Dat geeft dus een rekensom waarvan we niet de precieze waarden hebben en dus ook geen accurate uitkomst.

De donkere kleur van het eiland laat echter wel zien dat het eiland een risicogebied is waar het aantal besmettingen snel stijgt.

Houd afstand

De belangrijkste maatregel die de afgelopen dagen is afgekondigd, is toch wel het houden van afstand. Minstens anderhalve meter. Toch zijn er nog te veel mensen die dit niet doen en dat maakt de kans op besmetting groter.

Je kunt het virus bij je dragen, niet ziek zijn en het tóch overdragen op een ander. Daarom is het belangrijk om echt afstand te houden en binnen te blijven zolang het kan. Om dat nog een klein beetje duidelijker te maken heeft deze Flakkeese rasmuzikant een liedje gemaakt.