Recordaantal Flakkeese coronabesmettingen in 24 uur

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het coronadashboard van de Rijksoverheid heeft de cijfers van zondag 1 november gepubliceerd; een recordaantal voor Goeree-Overflakkee.

Door Sam Fish

De landelijke cijfers van vandaag zijn redelijk positief te noemen, met 8740 nieuwe besmettingen is er een mooie daling te zien. Dat zijn er namelijk zo’n duizend minder dan gisteren. Goeree-Overflakkee ziet er minder goed uit. Op het eiland zijn in de afgelopen 24 uur maar liefst 53 nieuwe besmettingen gemeld. Een enorme stijging, niet alleen vergeleken met gisteren (18), maar over het algemeen. Voorheen waren het er gemiddeld 30 per dag.

Sterker nog, het vorige record stond op 33 nieuwe besmettingen in 24 uur. Dat cijfer behaalden we pas enkele dagen geleden.

Ziekenhuis

Ook vandaag is er geen nieuwe kaart verschenen van CuraMare. We zullen dus moeten wachten tot maandag 2 november om te zien hoe de situatie dit weekend is veranderd binnen de zorglocaties op het eiland.

Over de situatie in de andere ziekenhuizen in Nederland is wel nieuws. Zo liggen er namelijk 2493 coronapatiënten in het ziekenhuis. Dat zijn er 46 meer dan gisteren. Van hen liggen er 583 patiënten op de ic-afdelingen. Dat is er één minder dan gisteren. De afgelopen tijd zijn er 2 ic-patiënten overgebracht naar Duitsland.