UPDATE – Enorme brand aan Heerendijk Oude-Tonge

Foto: Politie Goeree-Overflakkee

Sinds ongeveer 20.45 uur woedt er een enorme brand op een terrein aan de Heerendijk in Oude-Tonge.

Door Sam Fish

Diverse brandweerteams zijn uitgerukt om te helpen bij het onder controle krijgen van de brand. Zelfs van buiten het eiland wordt er uitgerukt om te blussen. Het zou gaan om een bedrijventerrein van Maliepaard aan de Heerendijk in Oude-Tonge. Op het terrein zouden veel oude OV-bussen staan, zo’n 40 tot 50 bussen. Mensen laten weten veel knallen te hebben gehoord. Daarbij zou het gaan om de banden van de bussen, maar ook de LPG-tanks. Andere bronnen spreken over gasflessen. Hoe dan ook een gevaarlijke situatie dus.

Er is op dit moment nog niets bekend over de oorzaak van de brand of eventuele gewonden of slachtoffers. Zodra er meer informatie bekend is, wordt dit bericht aangepast.

Update 23.43 uur

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond meldt het volgende: Brand is onder controle, er zijn ongeveer 15 oude bussen uitgebrand. Momenteel wordt er onderzocht of er roetdeeltjes in de omgeving zijn terechtgekomen. De brandweer heeft nog wel enige tijd nodig om na te blussen.

Er zouden geen slachtoffers zijn gevallen, het gaat dus puur om materiële schade.

Update 21.52 uur

Er wordt gemeld dat er geen vlammenzee meer te zien is. Daarmee lijkt de brand onder controle.

Update 21.48 uur

De brandweer heeft een brandslang van anderhalve kilometer neergelegd. Deze loopt van de haven in Oude-Tonge naar de brandhaard aan de Heerendijk. Het ziet er op dit moment nog niet uit dat de situatie onder controle is.

Melding

De melding van de brand begon als een middelbrand in een bedrijfspand, maar is dus snel uitgegroeid tot een groot drama. In de wijde omtrek zijn harde knallen te horen van ontploffende banden. Het is dan ook verstandig om niet te dichtbij te komen. Laat sowieso alle hulpdiensten hun werk doen en zorg dat de wagens erlangs kunnen om erbij te komen.

Woon je in de buurt? Dan kan het verstandig zijn om ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer voert metingen uit om te controleren of er giftige stoffen in de lucht zitten. Maar alleen rook is al gevaarlijk genoeg, dat trekt namelijk richting het dorp.

Hieronder wat beelden van de brand.

Bij een brand in Oude Tonge staan bij een bedrijf een aantal bussen in brand.

Als u last heeft van de rook, sluit dan ramen en deuren.
De brandweer gaat metingen uitvoeren.

Geplaatst door Politie Goeree-Overflakkee op Dinsdag 15 december 2020

Geplaatst door Peter Koppenaal op Dinsdag 15 december 2020