Gemeente: Blijf weg van de stranden in Ouddorp!

Foto: Afbeelding van Davide Dalese via Pixabay

De gemeente Goeree-Overflakkee doet een oproep om niet meer naar de stranden in Ouddorp te komen. “Het is er te druk,” zeggen ze.

Door Sam Fish

Er zijn op dit moment veel toeristen op het eiland en die willen allemaal verkoeling vinden in de zee. En naar het strand gaan doe je niet alleen. Dat doe jet met een groep vrienden of met het gezin. En dus wordt het al snel druk. Daardoor is het op dit moment niet mogelijk om voldoende afstand te houden tot andere gasten.

Ouddorp

De gemeente laat weten dat er geen parkeerplaatsen afgesloten worden om de drukte tegen te gaan. Het is echt een oproep om gewoon niet te komen. Ook geldt de oproep alleen voor de stranden in Ouddorp. Op de andere stranden op Goeree-Overflakkee is nog voldoende afstand te houden tot andere strandgangers.

De komende dagen wordt er nog meer drukte verwacht. De oproep geldt in principe alleen voor vrijdag 7 augustus. De situatie wordt elke dag nauwlettend in de gaten gehouden. Let dus goed op verdere berichtgeving voordat je van huis vertrekt richting het strand.

Afval

De gemeente merkt ook dat er een hoop afval achterblijft op de stranden. Gooi dit alsjeblieft in de containers op het strand. Zijn ze vol? Zoek een andere container of neem het mee terug naar huis. Met kleine moeite houden we samen de natuur schoon en veilig voor mens en dier.