Joost & Wendy: “Verwacht een verrassing”

Foto: Sam Fish

De Flakkeese Dagen is misschien wel het grootste festival op Flakkeese bodem.

Maar dat betekent dus ook dat daar heel wat bij komt kijken. Daarom heeft Nieuws.nl het op zich genomen om de vrijwilligers van het festival in het zonnetje te zetten. Want zonder hen is er tenslotte ook geen festival!

“Ik weet niet of veel mensen het zich nog kunnen herinneren, maar een aantal jaar terug hadden we nog een grote en een kleine tent en in de kleine tent kon je toen bij de bar koffie en thee halen. Met een helder moment is dat uitgegroeid tot een eigen hoekje op het festivalterrein. Geweldig toch?”, begint Wendy Geilvoet, medeverantwoordelijk voor de koffiecorner tijdens de Flakkeese Dagen. Dit doet zij samen met Joost van Welsenis van kringloopwinkel GoedvoorGoed.

LEES OOK: Opbouw Flakkeese Dagen begonnen

Aankleding
“Met de aankleding voor zo’n koffiecorner kom je al snel bij GoedvoorGoed terecht, dus zo ben ik er bij betrokken geraakt”, vertelt Joost. “Ik werd benaderd door Wendy en Bianca en samen zijn we gaan kijken wat we ervan konden maken. We lopen dan een rondje door de loods en we kijken wat we kunnen gebruiken en wat we waar neer kunnen zetten op het terrein”.

“Het inmiddels de derde keer dat we een koffiecorner hebben op het terrein, maar elk jaar wordt het groter, beter en gezelliger”, vertelt Wendy. “We begonnen drie jaar geleden met een partytent waar mensen thee of koffie konden halen. Vorig jaar was het al uitgebreider met banken, tafeltjes, stoelen, noem het maar op”. “En dit jaar wordt het nog beter. We hebben al heel wat leuke ideeën, maar we gaan nog niks verklappen. Verwacht een verrassing”, zegt Joost geheimzinnig.

“We gaan altijd een beetje voor een oubollige uitstraling, alsof je bij je oma op de koffie bent”, zegt Wendy. “Vorig jaar verkochten we ook ter plekke alle meubels die er stonden, maar dat doen we dit jaar niet. Het idee was heel leuk en mensen waren ook heel enthousiast, maar in de praktijk werkte het echt niet. Het werd zo onoverzichtelijk. Dus dit jaar zijn de spullen wel te koop, maar pas na afloop gewoon in de loods van GoedvoorGoed”, maakt Joost even duidelijk.

koffiecorner

Leuk en niet leuk
“Het leukste aan de koffiecorner is toch wel de reacties van de mensen”, vindt Joost. “We waren zelf heel enthousiast over het idee en als je dan ziet dat bezoekers er ook positief op reageren, dan geeft dat best wel een goed gevoel”. “Ook als anderen het niet leuk hadden gevonden hadden wij het alsnog fantastisch gevonden”, zegt Wendy lachend.

“Mensen komen echt naar je toe om te zeggen dat ze het leuk vinden”, zegt Joost. “En ze blijven terugkomen voor de gezelligheid. Mensen blijven echt heel lang zitten”, vertelt Wendy. “Als je er staat te werken dan is het best wel koud, maar verder heb ik me tot nu toe constant vermaakt, dus ik kijk heel erg uit naar komend weekend”.

Hoogtepunten
“Een van mijn hoogtepunten was vorig jaar op zaterdagavond. Ik had bardienst tijdens de Dance Stage in tent twee en het was echt geweldig”, zegt Joost. “De tijd ging heel hard en dat komt doordat het echt heel gezellig was. De mensen om je heen, muziek op de achtergrond. Heerlijk”.

LEES OOK: Annet; “We moeten Jailhouse koesteren”

“Ik was vorig jaar, net als Joost, voor het eerst vrijwilliger en je ziet eigenlijk iedereen die je normaal gesproken nergens tegenkomt”, zegt Wendy. “En daarnaast vind ik het ook wel grappig om iedereen langzaam steeds meer dronken te zien worden”.

Optreden
“The Love Bombers, daar kijk ik wel naar uit”, zegt Joost. “Dat zijn mensen die lang geleden op Flakkee woonden en ik vind het echt hartstikke leuk om hen weer eens te zien”. “En ik ga sowieso bij The Soggy Bottom Girls kijken”, aldus Wendy.

De Flakkeese Dagen vindt dit jaar voor de 27ste keer plaats. Voor het programma kun je kijken op de website van de Flakkeese Dagen of in onze agenda. Kaarten zijn te koop bij het sigarenboertje op D´n Diek en aan de deur van het festival, maar let op, daar betaal je € 2,50 meer. Weekendkaarten kosten dit jaar € 22,50. Kom je maar één dag? Dan kost een kaartje € 15,-. Lees ook de andere delen van deze mini-serie: Deel 1,Deel 2, Deel 3, Deel 4, Deel 5.

Reacties