“Ik bezorg de laatste tijd vooral veel liefdespost”

Foto: Sam Fish

We nemen ze vaak maar voor lief, want de post valt gewoon elke dag op de mat. Maar toch mogen we er best even bij stil staan, dat ook de postbezorgers harde werkers zijn in deze tijd.

Door Sam Fish

Angela van Naarden is zo iemand. Zij bezorgt al zeker 4,5 jaar de post op het industrieterrein van Middelharnis en het Park Nieuw Zeeland. En dat doet ze met liefde.

“Toen het corona-virus ook op Goeree-Overflakkee begon te komen heb ik alle bewoners in mijn wijk een kaartje door de bus gedaan. Daarmee wilde ik iedereen een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd.”

Op het kaartje stond: ‘Beste, in deze tijd van het jaar, die zorgelijk is door de corona die iedereen raakt, wil ik u veel sterkte toewensen in deze onzekere nare tijd. Met veel liefde en natuurlijk de afstand. Denk aan uzelf en blijf gezond. Veel liefs, Angela van Naarden, uw postbode.’

“Het werd echt heel erg gewaardeerd,” laat Angela weten. “Mensen werden er ook echt emotioneel en van verschillende mensen kreeg ik ook wat terug. Wat lekkers of zelfs een cadeaubon. Hoeft natuurlijk niet, maar het is wel heel erg lief. Het is toch een blijk van waardering die je terugkrijgt. Ik ben blij dat ik op deze manier een hand kon uitsteken naar de mensen in mijn wijk.”

Maatregelen

Het bezorgen van de post in deze corona-tijd is toch een beetje anders dan eerst. “Ik maakte nog wel eens praatjes met mensen uit de wijk, of kreeg een kopje koffie aangeboden. Dat is nu op afstand,” vertelt ze. “Ik ben heel erg gefocust op die afstand. Soms komen mensen naar buiten om de post aan te pakken. Dan moet ik het nu op de plantenbak neerleggen, of op de grond.”

Daarnaast heeft ze voor zichzelf ook besloten om handschoentjes te dragen. “Kan geen kwaad, toch? Ik heb ook desinfecterende doekjes voor mijn handen en gezicht. Want je zit toch af en toe aan je gezicht zonder dat je het door hebt. Die handschoentjes zijn  niet verplicht, dat is mijn eigen keuze. We krijgen van de leidinggevende wel desinfecterende gel en een hesje met daarop ‘houd anderhalve meter afstand’.”

Bang

“Ik ben heel blij dat het werk doorgaat, maar ik ben dan ook niet heel bang om ziek te worden,” zegt Angela. “Ik ben natuurlijk wel voorzichtig. Ik neem zelf voorzorgsmaatregelen om het te voorkomen, ook thuis. We moeten dit tenslotte met z’n allen doen. En als iedereen voorzichtig is en zich aan de regels houdt, dan moet het goed komen, denk ik.”

Tips

Tot slot heeft Angela ook nog wat tips voor de mensen die thuis zitten. “Wees lief voor elkaar,” zegt ze. “We hebben het nu meer nodig dan ooit, al die vriendschap en gezelschap. Ook al is het vanaf een afstandje. Ik bezorg de laatste tijd vooral veel liefdespost. Kaartjes, brieven, dat soort dingen, dat noem ik liefdespost. Letterlijk een tas vol liefde. Bij het bezorgen zie ik dat het heel veel doet met de mensen die het ontvangen. Het is natuurlijk altijd leuk om een kaart te krijgen, maar in deze eenzame tijden kan het mensen echt nieuwe energie geven.”