The Soggy Bottom Girls: Het is niet een cover zoals je hem verwacht

Nel, Dionne, Amber, Gerda en Marleen
Foto: The Soggy Bottom Girls

De Flakkeese Dagen is het grootste festival op Goeree-Overflakkee. Er spelen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april in totaal vijfentwintig bandjes, maar niet allemaal zijn ze even bekend. Aan ons de taak om ze aan u voor te stellen.

“We zijn bij elkaar gekomen op 11 september, dat is zo’n datum die je nooit meer vergeet”, vertelt Nel Klerk, zangeres en gitarist in de band. “Vorig jaar waren we vijf jaar bij elkaar, dus dit jaar zijn we zes jaar samen”. Nel maakte al muziek met haar dochters Amber (basgitaar) en Dionne (drums). Zangeres Gerda en gitarist Marleen kende ze via het koor in Nieuwe-Tonge. “Gerda en ik waren een CD aan het luisteren van Dixi Chicks en toen hadden we het erover hoe leuk het zou zijn om zelf dat soort muziek te maken”, aldus Nel.

“De bandnaam komt van de film ‘O Brother, where art thou’. Een band in die film heet The Soggy Bottom Boys, maar aangezien wij allemaal meiden zijn, is het The Soggy Bottom Girls geworden”, legt Gerda uit.

Lees ook: The General Public: Covers zijn niet ons ding

Herinneringen
“Het is als band sowieso geweldig om op de Flakkeese Dagen te mogen staan en het is ook altijd gezellig”, vindt Nel. “En om dan nadat je hebt opgetreden voor zo’n groot publiek te hebben gestaan een koud biertje te drinken, dat maakt de hele ervaring af. Het is echt heerlijk”.

“Ik ben aan het begin van de Flakkeese Dagen een aantal keer als bezoeker geweest en dan kijk je toch wel tegen die bandjes op”, vertelt Gerda. “Als je dan ineens op hetzelfde podium mag staan, dat is wel heel kicken!”.

“Ik vind het ook altijd heel tof om dan zo’n hele zwerm aan gekleurde Flakkeese Dagen t-shirts te zien in het publiek. Twee jaar geleden was het een hele felle kleur en dan valt zo’n shirt echt op. Heel bizar om te zien dat er zoveel mensen op je optreden af komen”, Nel glimt bijna als ze het vertelt.

Lees ook: About Today: Nils gaat spelen zonder shirt

Optreden
“Ten opzichte van vorig jaar hebben we een heel nieuw repertoire. Het is steviger dan ooit en we hopen dat foutloos neer te kunnen zetten”, zegt Nel.

“We maken altijd een eigen nummer van een cover”, vertelt Gerda. “Dus het is niet een cover zoals je hem verwacht”. “We spelen ook nummers die we in eerste instantie eigenlijk niet leuk vinden, maar als wij onze eigen draai er dan aan gegeven hebben, vinden we het helemaal geweldig”, zegt Nel. “Zo houdt je het ook een beetje leuk voor jezelf en anderen”.

Lees ook: Goldfish: Samen maken we er een mooi geheel van

Flakkeese Dagen
“Het fijne aan de Flakkeese Dagen is toch altijd wel de sfeer. Die is altijd goed. En je komt elk jaar weer mensen tegen daar die je normaal gesproken nooit ziet”, zegt Gerda. “En dan eet je daar met z’n allen een frietje. Het is gewoon een geweldig festival”, besluit Nel. De dames spelen op vrijdag 17 april van 21.40 tot 22.20 uur in tent 1.

Het is dit jaar de 26ste editie van de Flakkeese Dagen en vindt plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 april op het Edisonterrein in Middelharnis. Kaarten hiervoor zijn te koop bij het Tabakswinkeltje op D’n Diek. Een weekend kaart kost daar € 22,50 en een dagkaart € 15,-. Aan de kassa bij het festival zelf zijn ook kaarten verkrijgbaar, deze zijn € 2,50 duurder dan de voorverkoopprijs. Het hele programma van het festival is te vinden op flakkeesedagen.nl.

Nel, Dionne, Amber, Gerda en Marleen
Nel, Dionne, Amber, Gerda en Marleen

Lees ook: Gijs V: De Flakkeese Dagen verbindt

Reacties