The General Public: Covers zijn niet ons ding

Frank, Erik, Gerben en Merlijn
Foto: Sebastiaan Penninga

De Flakkeese Dagen is het grootste festival op Goeree-Overflakkee. Er spelen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april in totaal vijfentwintig bandjes, maar niet allemaal zijn ze even bekend. Aan ons de taak om ze aan u voor te stellen.

“Het was de zwoele zomer van 2012. Ian Meesters wilde een bandje beginnen”, lacht drummer Erik Sanderson. “Maar elk verhaal heeft zo zijn plottwist”, waarschuwt Gerben. “Hij sprak mij aan in café De Deugniet en we zijn samen op zoek gegaan naar bandleden”, gaat Erik verder. “Merlijn kenden we al, dus haar hebben we gevraagd om te komen zingen en we hebben audities gehouden voor een bassist. En dat was Frank”, vertelt Gerben Kieviet, gitarist in de band.

“Gerben belde mij en mijn singer-songwriter duo was net gestopt, dus het kwam voor mij best goed uit”, vertelt bassist Frank Mastenbroek. Het vijftal nam een singel op en heeft daarna veel opgetreden. “We hebben toen besloten om toch maar met z’n vieren door te gaan, want Ian stapte uit de band”, legt Frank uit.

Lees ook: About Today: Nils gaat spelen zonder shirt

Herinneringen
“Vorig jaar mochten de we vrijdagavond afsluiten”, vertelt Gerben. “Dat was ook meteen de eerste show zonder Ian. Maar het was wel een heel gaaf optreden”. Maar Gerben heeft nog een andere goede herinnering aan het festival: “Ik ben een keer zo hard geraakt in een moshpit dat ik knock-out ging”, lacht hij.

“We stonden ook een keer te praten met de frontman van Ongeregeld. Dat was wel heel leuk”, vertelt Frank. “Ik was zo ontzettend zenuwachtig! Maar natuurlijk ook het afsluiten van vorig jaar. De zaal was helemaal vol, mensen gingen crowdsurfen. Ik voelde me op dat moment best wel een rockster”.

Lees ook: Goldfish: Samen maken we er een mooi geheel van

Optreden
Alle bandleden van The General Public hebben in Goldfish gezeten. “Behalve ik”, roept Frank. “Maar ik heb al wel met mijn singer-songwriter duo op de Flakkeese Dagen gestaan. We heette MAFH”.

“Ik hoop dat we dit jaar strak spelen en dat we met zijn allen helemaal los gaan”, zegt Erik. “We zijn wel harder dan eerst”. “We spelen nog wel wat oude nummers, maar we zijn wel echt een andere weg ingeslagen met onze nieuwe set”, vertelt Frank.

De band speelt tijdens deze editie van de Flakkeese Dagen ook alleen maar eigen muziek. “Covers zijn niet ons ding”, vindt Frank.

Lees ook: Gijs V: De Flakkeese Dagen verbindt

Flakkeese Dagen
“Dit festival is de belangrijkste reden om naar Flakkee te komen”, vindt Erik. “Op je moeder na”, voegt Gerben toe. “Het is dé kans voor Flakkeese artiesten om te laten zien wat ze kunnen”, besluit Erik. “En het vrouwelijk schoon natuurlijk!”, lacht Frank. “Nee, ik denk dat wij wel wat nieuws naar de Flakkeese Dagen brengen”. “We hebben een eigen unieke sound”, zegt Gerben. “En daarom mag je ons niet missen”.

The General Public speelt op vrijdagavond 17 april om 21.00 uur in tent 2. Daarnaast komt de nieuwe singel met video uit op maandag 6 april.

Het is dit jaar de 26ste editie van de Flakkeese Dagen en vindt plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 april op het Edisonterrein in Middelharnis. Kaarten hiervoor zijn te koop bij het Tabakswinkeltje op D’n Diek. Een weekend kaart kost daar € 22,50 en een dagkaart € 15,-. Aan de kassa bij het festival zelf zijn ook kaarten verkrijgbaar, deze zijn € 2,50 duurder dan de voorverkoopprijs. Het hele programma van het festival is te vinden op flakkeesedagen.nl.

Frank, Erik, Gerben en Merlijn
Frank, Erik, Gerben en Merlijn

Lees ook: Goïnza: Jongens, we zijn toch geen cliché band?! 

Reacties