Goldfish: Samen maken we er een mooi geheel van

Foto: BHS Photography

De Flakkeese Dagen is het grootste festival op Goeree-Overflakkee. Er spelen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april in totaal vijfentwintig bandjes, maar niet allemaal zijn ze even bekend. Aan ons de taak om ze aan u voor te stellen.

Goldfish is de grootste band die speelt op de Flakkeese Dagen en ook de enige met een vaste tijd in de line-up. Maar dat zorgt er niet voor dat de optredens saai en voorspelbaar worden, want Goldfish heeft elk jaar weer nieuwe bandleden. “Goldfish is niet zomaar een band”, aldus bandcoach Arwin Troost.

Lees ook: Gijs V: De Flakkeese Dagen verbindt

De band
Op dit moment heeft Goldfish dertien leden; Lars Horselenberg, Eva Wendt, Matthijs Herkenraad, Thomas Herkenraad, Ellen Huisman, Bas Broeders, Boaz Tuls, Jan Vijfhuizen, Tom de Rijke, Merlijn Human, Matthijs Goedegebuur, Marilène Stolk en Kars de Blok. Omdat een interview met veertien mensen tegelijk onmogelijk is, heeft Arwin twee bandleden aangewezen om hem te vergezellen; drummer Lars Horselenberg en gistarist Eva Wendt.

“Ik ben Goldfish elf jaar geleden begonnen als schoolband van de RGO”, vertelt Arwin. “Het was toen nog een stuk kleiner. Vier jaar geleden hadden we zelfs 24 leden, dat waren de meeste bandleden ooit”.

Lees ook: Goïnza: Jongens, we zijn toch geen cliché band?!

Flakkeese Dagen
“Het beste moment op de Flakkeese Dagen is het moment van optreden”, vindt Arwin. “Dat moment dat ik aan de andere kant van de tent sta, tegenover het podium. Ik kan dan niks meer tegen ze zeggen, kan ze niet meer sturen, helemaal niks. Ze doen op dat moment alles helemaal zelf en dan gaat het zo goed. Dat geeft me echt kippenvel”.

“Wat is er niet gezellig aan de Flakkeese Dagen? Ons kent ons, Flakkeese mensen, goede muziek. Het is gewoon tof”, vindt Lars.

Optreden
“We gaan dit jaar echt knallen!”, zegt Lars. “We hebben goede bandleden, de set is klaar en zit er helemaal in. Het wordt echt een knalfestijn.”. “Een optreden van Goldfish is geen enkel jaar hetzelfde, want de band is nooit hetzelfde”.

Lees ook: REWIND: Het festival is gewoon leuk

“De set is heel wisselend. We hebben harde liedjes, meiden liedjes..”, begint Eva. “We hebben rock, Biffy Clyro, The Pixies”, gaat Lars verder. “We draaien onze hand nergens meer voor om”, zegt Arwin. “Goldfish is super vet en we presteren goed”, zegt Lars. “We hebben veel mensen die goed werk leveren en samen maken we er een mooi geheel van”. Goldfish speelt, net als elk jaar, op zaterdag 18 april om 15.00 uur in tent 1.

Het is dit jaar de 26ste editie van de Flakkeese Dagen en vindt plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 april op het Edisonterrein in Middelharnis. Kaarten hiervoor zijn te koop bij het Tabakswinkeltje op D’n Diek. Een weekend kaart kost daar € 22,50 en een dagkaart € 15,-. Aan de kassa bij het festival zelf zijn ook kaarten verkrijgbaar, deze zijn € 2,50 duurder dan de voorverkoopprijs. Het hele programma van het festival is te vinden op flakkeesedagen.nl.

Matthijs H, Marilene, Tom, Jan, Matthijs G, Eva, Arwin, Bas, Boaz, Ellen, Kars, Lars, Merlijn en Thomas
Matthijs H, Marilene, Tom, Jan, Matthijs G, Eva, Arwin, Bas, Boaz, Ellen, Kars, Lars, Merlijn en Thomas

Reacties