About Today: Nils gaat spelen zonder shirt

Yrjo, Nils en Andra
Foto: About Today

De Flakkeese Dagen is het grootste festival op Goeree-Overflakkee. Er spelen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april in totaal vijfentwintig bandjes, maar niet allemaal zijn ze even bekend. Aan ons de taak om ze aan u voor te stellen.

“Ik geloof dat we in april 2008 zijn begonnen met de band”, zegt drummer Andra Veraart. “Ja, maar dat waren alleen Andra en ik. Sinds een aantal jaar zit Yrjo er ook bij”, vertelt zanger en gitarist Nils van Someren. About Today stond eerder al op het podium met A Silent Express, The Deaf en The Handsome Poets.

“Het is onze tweede Flakkeese Dagen in deze formatie en hiervoor hebben we ook nog twee keer gespeeld met een andere formatie”, legt Nils uit. Maar de bandleden hebben ook allemaal al een keer met een andere band op de Flakkeese Dagen gestaan. “Ik heb eerder gespeeld met Curfew, Barking Luke en nog een paar, maar dat is al zo lang geleden, daar hebben we het niet meer over”, lacht gitarist Yrjo in ’t Veld. “Ik speelde hiervoor in Keshri, een accoustic noise duo”, vertelt Andra. “Ik speelde eerder in Suncloud”, aldus Nils.

Lees ook: Goldfish: Samen maken we er een mooi geheel van

Herinneringen
“We speelden vorig jaar als een-na-laatste voor een volle tent, dat was wel echt super tof”, zegt Nils. “We speelden Whirring van Joy Formidable”, legt Andra uit. “Het nummer hadden we al een hele tijd niet meer gespeeld, dus we kenden het niet echt meer. Maar het publiek wilde heel graag dat we het speelden, dus we hebben maar een beetje staan kloten”. “Maar het is ons gelukt!”, besluit Yrjo.

Optreden
“We hopen natuurlijk dat we spelen voor een volle tent met bekend publiek”, zegt Nils. “De meesten kennen onze muziek wel en we hebben redelijk dezelfde set, maar we brengen ook nieuw materiaal mee. We gaan eens kijken of mensen het leuk vinden”. Volgens de zanger is het een opbouwende set met een combinatie van oud en nieuw.

“Het wordt een dikke party!”, roept Andra. “En Nils gaat spelen zonder shirt, dus ik zou vooral komen kijken”. Er wordt hard gelachen. “Dat ligt dan weer aan de temperatuur in de tent”, zegt Nils. “Maar mensen moeten wel uit vrije wil komen”, vindt Andra. “Inderdaad, het is misschien niet ieders kopje thee”, aldus Yrjo.

Lees ook: Gijs V: De Flakkeese Dagen verbindt

Flakkeese Dagen
“Het is altijd gezellig op de Flakkeese Dagen, een gemoedelijke sfeer en het is dé reünie voor alle studenten die tegenwoordig niet meer op het eiland wonen. En het publiek is meestal wel lekker enthousiast, dus dat is altijd mooi meegenomen”, vindt Yrjo. Nils vult hem aan: “Daarnaast is het natuurlijk ook de muzikale happening van Goeree-Overflakkee”, zegt hij. “En het is ook zo mooi dat er een podium is voor het Flakkeese talent. Alle geuren en kleuren komen voorbij”.

Het optreden van About Today wordt een feestje op zich. “De nieuwe single komt uit op 15 april, dus dat gaan we uitgebreid vieren!”, zegt Nils. “Het kan hooguit voorkomen dat je iets bijzonders mist als je er niet bij bent”, lacht Andra. De jongens spelen op zaterdag 18 april van 20.20 tot 21.00 uur in tent 1.

Lees ook: Goïnza: Jongens, we zijn toch geen cliché band?!

Het is dit jaar de 26ste editie van de Flakkeese Dagen en vindt plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 april op het Edisonterrein in Middelharnis. Kaarten hiervoor zijn te koop bij het Tabakswinkeltje op D’n Diek. Een weekend kaart kost daar € 22,50 en een dagkaart € 15,-. Aan de kassa bij het festival zelf zijn ook kaarten verkrijgbaar, deze zijn € 2,50 duurder dan de voorverkoopprijs. Het hele programma van het festival is te vinden op flakkeesedagen.nl.

Yrjo, Nils en Andra
Yrjo, Nils en Andra

Reacties

Cookieinstellingen