Gijs V: De Flakkeese Dagen verbindt

Gijs V
Foto: Thijs Kern

De Flakkeese Dagen is het grootste festival op Goeree-Overflakkee. Er spelen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april in totaal vijfentwintig bandjes, maar niet allemaal zijn ze even bekend. Aan ons de taak om ze aan u voor te stellen.

Gijs Jan Visser mag als Gijs V dit jaar de Dance Stage in tent 2 afsluiten op de Flakkeese Dagen. “Ik wil iedereen tot achter de bar los zien gaan”, zegt hij. “Het zou fantastisch zijn als ik ervoor kan zorgen dat mensen plezier hebben

Gijs begon al op jonge leeftijd met het draaien van plaatjes. “Ik was 12 of 13 en ik zat op de middelbare school. Ik denk dat het vooral een schreeuw om aandacht was. Ik vond aandacht altijd wel leuk en de muziek was tof, dus het was een fijne combinatie”, vertelt hij. Hij draait dit jaar voor de vierde keer op het festival en voor de tweede keer alleen. “Hiervoor draaide ik vaak met Zoloft”.

Lees ook: Goïnza: Jongens, we zijn toch geen cliché band?!

Flakkeese Dagen
“Het leuke aan de Flakkeese Dagen is dat je daar mensen op het podium ziet staan met wie je in de klas hebt gezeten en dat je vroeger nog tegen elkaar zei dat er altijd van die oude lullen op het podium staan en nu sta je er zelf”, lacht hij.

“Ik heb ook al wel in gedachten wat ik voor mijn show wil gaan doen, maar ik heb plan b en c al klaar liggen voor de zekerheid. Wat je ook voorbereidt, het loopt toch altijd anders”, zegt hij. “Ik denk wel dat ik de hele zaal mee ga kunnen krijgen. Flakkeese Dagen verbindt”.

Lees ook: REWIND: Het festival is gewoon leuk

Herinneringen
“Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik nog nooit als bezoeker op de Flakkeese Dagen ben geweest. De muziek lag me nooit zo, ik was niet echt van de gitaren”, bekent hij. “Maar bepaalde momenten vergeet je gewoon nooit. Als je bijvoorbeeld een rustige zaal van voor tot achter helemaal tot leven ziet komen. Zo’n moment zou je het liefste gewoon bevriezen”.

Het is dit jaar de 26ste editie van de Flakkeese Dagen en vindt plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 april op het Edisonterrein in Middelharnis. Kaarten hiervoor zijn te koop bij het Tabakswinkeltje op D’n Diek. Een weekend kaart kost daar € 22,50 en een dagkaart € 15,-. Aan de kassa bij het festival zelf zijn ook kaarten verkrijgbaar, deze zijn € 2,50 duurder dan de voorverkoopprijs. Het hele programma van het festival is te vinden op flakkeesedagen.nl.

Lees ook: Millfist: Tijdens ons optreden kun je nog makkelijk bij de bar komen

Gijs V
Gijs V

Reacties