Goïnza: Jongens, we zijn toch geen cliché band?!

Alvin, Maarten, Lisa en Machiel
Foto: Lisa Uijtewaal

De Flakkeese Dagen is het grootste festival op Goeree-Overflakkee. Er spelen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april in totaal vijfentwintig bandjes, maar niet allemaal zijn ze even bekend. Aan ons de taak om ze aan u voor te stellen.

Goïnza is een gloednieuwe Flakkeese band die de Flakkeese Dagen komt verrijken met nieuwe muziek. Lisa Uijtewaal, Alvin Derksen, Maarten Tromper en Machiel Hoogenboom zijn in 2013 bij elkaar gekomen. “Ik kwam er in 2014 bij”, zegt Lisa. “In dat jaar voordat Lisa erbij kwam hebben we ontzettend veel muziek gemaakt, maar ze kwamen eigenlijk nooit af omdat we geen zangeres hadden”, vertelt bassist Maarten. “We hebben uiteindelijk ook heel veel liedjes moeten schrappen omdat het onmogelijk was om er een zanglijn bij te maken”, lacht gitarist Alvin.

Lees ook: REWIND: Het festival is gewoon leuk

Herinneringen
“Het was heel tof om af te sluiten met Midsum”, vertelt Maarten. “We hadden alles van de setlist al gespeeld, maar het publiek bleef vragen om meer. We hebben toen maar een nummer nog een keer gespeeld”. Alvin heeft geen speciale herinnering aan het festival: “Ik weet wel dat het altijd super gezellig is en daar gaat het om.

“Ik had vorig jaar iets te veel gedronken en na afloop kon ik me niet meer herinneren dat ik Machiel had gezien. Gelukkig hebben we de foto’s nog”, vertelt Lisa lachend.

Lees ook: Millfist: Tijdens ons optreden kun je nog makkelijk bij de bar komen

Flakkeese Dagen
De groep staat voor het eerst met hun nieuwe band op de Flakkeese Dagen, maar ze zijn zeker niet nieuw op het feestje. “Ik heb zelf ook met Midsum, Goldfish en Mozes op de Flakkeese Dagen gespeeld”, vertelt Maarten. Ook Lisa heeft in Goldfish gezeten. “Ik heb in 2006 en 2007 met De Niets en The Alkaloids op de Flakkeese Dagen gestaan”, zegt drummer Machiel. “Ik ben volgens mij maar één keer echt bezoeker geweest. Dat was op mijn vijftiende en daarna ging ik bij Goldfish”, lacht Maarten. “Maar als ik het terrein oploop dan voelt het elke keer alsof ik weer zestien ben”.

De groep is het erover eens dat het een groot feest is met allemaal bekende mensen. “Sommige mensen zie je ook eigenlijk alleen maar daar”, zegt Machiel. “Maar dat maakt het wel leuk”, vindt Lisa.

Lees ook: The Brazilian Wax Effect: Feest, vliegende BH’s en roze gympakjes

Optreden
“Ik hoop dat de mensen die er staan ook daadwerkelijk blijven staan als we gaan spelen”, zegt Alvin. “Het is voor ons nog een beetje aftasten over hoe mensen gaan reageren op onze muziek”, aldus Machiel.

“Ze kunnen veel van ons verwachten. We geven de mensen van alles wat”, zegt Maarten. “Stevige ruwe muziek”, vult Machiel hem aan. “Met af en toe een gevoelige snaar”, vindt Alvin. “Jongens, we zijn toch geen cliché band?!”, lacht Machiel.

Goïnza speelt een bijeenraping van verschillende genres met een basis van alternatieve rock. “Voor de Flakkeese Dagen zijn we misschien wel een nieuw geluid. Een frisse wind”, denkt Machiel. “We zijn uniek”, besluit Alvin. De band speelt op zaterdag 18 april van 19.40 tot 20.20 uur in tent 2.

Lees ook: Way Beyond: Het wordt een echte knalfuif!

Het is dit jaar de 26ste editie van de Flakkeese Dagen en vindt plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 april op het Edisonterrein in Middelharnis. Kaarten hiervoor zijn te koop bij het Tabakswinkeltje op D’n Diek. Een weekend kaart kost daar € 22,50 en een dagkaart € 15,-. Aan de kassa bij het festival zelf zijn ook kaarten verkrijgbaar, deze zijn € 2,50 duurder dan de voorverkoopprijs. Het hele programma van het festival is te vinden op flakkeesedagen.nl.

Alvin, Maarten, Lisa en Machiel
Alvin, Maarten, Lisa en Machiel

 

Reacties