REWIND: Het festival is gewoon leuk

REWIND
Foto: BHS Photography

De Flakkeese Dagen is het grootste festival op Goeree-Overflakkee. Er spelen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april in totaal vijfentwintig bandjes, maar niet allemaal zijn ze even bekend. Aan ons de taak om ze aan u voor te stellen.

REWIND is een melodische rockband, bestaande uit zangeres Leida Daalmeijer, gitarist Matthijs Herkenraad, zijn broertje Thomas op de drums, Johan van der Wielen op gitaar en bassist Peter Kok. De groep maakt sinds afgelopen oktober in deze formatie muziek, daarvoor werd er wat gewisseld in de band. De vijf spelen dit jaar voor het eerst in deze formatie op de Flakkeese Dagen, maar de band zelf staat dit jaar voor de derde keer in de line-up van het festival. “Ik heb vaker aan de andere kant van het podium gestaan”, aldus Johan.

Flakkeese Dagen
“Het festival is gewoon leuk”, vindt Johan. “Het is er lekker groot, er wordt niet gevochten, heerlijk toch?!”. “Er is goede muziek”, voegt Leida toe. “En het feit dat je voor je eigen publiek staat is tof. Je kent bijna iedereen in de zaal, al is het maar van gezicht. Het zijn allemaal Flakkeeënaars en dat maakt het allemaal nog veel beter en gezelliger”, besluit de band.

Lees ook: Millfist: Tijdens ons optreden kun je nog makkelijk bij de bar komen

Optredens
“Er werd een keer een gele BH het podium opgegooid, daar moest ik zo hard om lachen”, zegt Leida. “De stroom is ook een keer uitgevallen, dat gebeurde echt vlak voordat wij moesten spelen”, herinnert Thomas zich goed. “En Phillip, de presentator van het festival, die had vorig jaar ons bandshirt aan”, vertelt Matthijs trots.

“Ik hoop voor dit jaar dat we echt voor een overvolle tent gaan spelen en dat ze allemaal gaan moshpitten”, zegt Peter. “En ze kunnen nieuwe muziek van ons verwachten, dus iedereen moet gewoon komen kijken en luisteren. Er speelt op dat moment toch niks anders”. De band speelt op vrijdagavond 17 april van 23.00 tot 23.40 uur in tent 1.

Lees ook: The Brazilian Wax Effect: Feest, vliegende BH’s en roze gympakjes

Het is dit jaar de 26ste editie van de Flakkeese Dagen en vindt plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 april op het Edisonterrein in Middelharnis. Kaarten hiervoor zijn te koop bij het Tabakswinkeltje op D’n Diek. Een weekend kaart kost daar € 22,50 en een dagkaart € 15,-. Aan de kassa bij het festival zelf zijn ook kaarten verkrijgbaar, deze zijn € 2,50 duurder dan de voorverkoopprijs. Het hele programma van het festival is te vinden op flakkeesedagen.nl.

REWIND
REWIND

Lees ook: Way Beyond: Het wordt een echte knalfuif!

Reacties

Cookieinstellingen