Way Beyond: Het wordt een echte knalfuif!

De Flakkeese Dagen is het grootste festival op Goeree-Overflakkee. Er spelen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april in totaal vijfentwintig bandjes, maar niet allemaal zijn ze even bekend. Aan ons de taak om ze aan u voor te stellen.

“We zijn in 2008 ontstaan, geloof ik”, zegt gitarist Maarten de Roon. Manager Leo Melissant weet het nog goed. “Bianca begon met Edward, de drummer, hij speelde toen ook piano. Maarten kwam daarbij om gitaar te spelen. Edward kende uit een andere band nog wel een goede gitarist en een bassist, maar door omstandigheden vertrokken zij weer en na een tijdje zijn Ronals en Leen erbij gekomen. Deze formatie is er nu sinds 2011”, vertelt hij. “De naam is daar ook vandaan gekomen. De vorige band van de drummer heette Beyond, dus dit werd Way Beyond”.

Lees meer: Zoloft: Het is net een schuurfeest, maar dan met goede muziek

De band speelt dit jaar voor de derde keer op de Flakkeese Dagen met deze formatie en daarvoor nog één keer met de oude bezetting. “Daarnaast heb ik ook nog in Spare Wheel, Big Belly Blues Band, Tracer, The Gossip en Jue De Blues gespeeld op de Flakkeese Dagen”, zegt gitarist Leen Witvliet. “Het is voor mij de zesde keer dat ik naar de Flakkeese Dagen ga, ook als bezoeker. De rest is al zo vaak geweest, dat is gewoon niet te tellen”, aldus zangeres Bianca Melissant.

Optreden
“Ons laatste optreden was wel erg bijzonder. Het spelen ging goed en we mochten zelfs wat langer doorgaan”, vertelt bassist Ronald Kleijn. Bianca vult hem aan: “De sfeer was ook ontzettend goed. Het hele plaatje was gewoon compleet, echt geweldig. En dit jaar mogen we het festival officieel afsluiten, dus dat wordt ook een feestje”.

Bianca verwacht heel veel van dit jaar. “Dat mensen er nog heel lang over na gaan praten, het dak moet eraf!”, roept de zangeres. “We hopen dat het één groot feest wordt”, zegt Leen. “Heel veel energie!”, zegt Ronald tussendoor. “Het wordt een energieke set met herkenbare nummers”, vertelt Leo. “Juist! Een heel veel gezelligheid!”, besluit Bianca.

Lees meer: Rocksville: Support de lokale scene!

Flakkeese Dagen
“Het mooie aan dit festijn is toch wel de sfeer met de mensen en de bands. Het is zo bijzonder”, vindt Bianca. “Iedereen kent elkaar”, zegt Ronald. “Ja, het is een soort jaarlijkse reünie, maar dan veel gezelliger”, zegt Leen. “En het is ook voor jong en oud”, zegt Leo. En dat klopt. Op zaterdagmiddag lopen er nog genoeg kinderen rond met grote koptelefoons tegen het harde geluid en tegelijkertijd lopen er ook opa’s en oma’s rond die komen kijken naar hun kinderen of kleinkinderen. “Maar dat kan ook, want er is voor ieder wat wils”, zegt Bianca.

“Gezien de afgelopen periode zijn wij een waardige afsluiter”, vindt drummer Edward. “De afgelopen twee jaar hebben we ons heel erg op de kaart gezet”, legt Bianca uit. “We hebben heel veel geoefend en geleerd en we zijn duidelijk beter geworden”, vertelt Ronald.

En waarom niemand Way Beyond mag missen op de Flakkeese Dagen? “Het wordt een knalfuif!”, voorspelt Ronald. “Ja! En we gaan gewoon iedereens energie opmaken. Het wordt er allemaal uitgezonden”, aldus Bianca.

Lees meer: Alpaca: Het verveelt gewoon nooit

Het is dit jaar de 26ste editie van de Flakkeese Dagen en vindt plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 april op het Edisonterrein in Middelharnis. Kaarten hiervoor zijn te koop bij het Tabakswinkeltje op D’n Diek. Een weekend kaart kost daar € 22,50 en een dagkaart € 15,-. Aan de kassa bij het festival zelf zijn ook kaarten verkrijgbaar, deze zijn € 2,50 duurder dan de voorverkoopprijs. Het hele programma van het festival is te vinden op flakkeesedagen.nl.

Way Beyond

Reacties

Cookieinstellingen