The Brazilian Wax Effect: Feest, vliegende BH’s en roze gympakjes

The Brazilian Wax Effect
Foto: The Brazilian Wax Effect

De Flakkeese Dagen is het grootste festival op Goeree-Overflakkee. Er spelen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april in totaal vijfentwintig bandjes, maar niet allemaal zijn ze even bekend. Aan ons de taak om ze aan u voor te stellen.

“Hoe we bij elkaar zijn gekomen? Via Hyves was dat nog!”, lacht toetseniste Daisy. The Brazilian Wax Effect is een vijfkoppige meidenband die bestaat uit zangeres Alisa Meijs, toetsenist Daisy Rozema, Marjolein Snippe zit achter de drums, Wies Mourik speelt de basgitaar en Anouk Stel is gitarist. “Ja, dat weet ik nog inderdaad! Ik vond het zo raar om een berichtje van jou te krijgen”, zegt Anouk. “Is dat niet al vijf jaar geleden?”, vraagt Wies.

“Bijna vijf jaar inderdaad”, bevestigt Daisy. “Ik wilde al een hele tijd een band oprichten en dat het een meidenband is geworden dat was niet eens de bedoeling. Maar het is wel heel tof!”. Het duurde een tijdje voordat de toetseniste had bedacht wie ze in de band wilde hebben, maar daarna ging het balletje wel rollen. “Ik heb Anouk via Hyves uitgenodigd, want ik kende haar niet echt. We hebben nog een tijdje zonder zangeres geoefend, tot vier jaar geleden, toen kwam Alisa erbij. En Marjolein is vorig jaar de nieuwe drummer geworden”, vertelt ze.

Lees ook: Way Beyond: Het wordt gewoon een echte knalfuif!

Herinneringen
“We spelen dit jaar alweer voor de vierde keer op de Flakkeese Dagen met The Brazilian Wax Effect, maar we hebben hiervoor ook allemaal in Goldfish gezeten”, vertelt Anouk. Daarnaast heeft Wies ook gespeeld met Twiggy en A Diamond Hole, Anouk en Alisa hebben naast Goldfish ook in Midsum meegedaan. Marjolein speelde hiervoor in Midsum en Mozes.

“De leukste herinneringen heb ik toch eigenlijk wel backstage opgedaan”, zegt Alisa. “Daar gebeuren echt de grappigste dingen”. “En afsluiten met Midsum”, zegt Marjolein. Anouk en Daisy vonden het optreden van vorig jaar met TBWE het hoogtepunt. “Dat was echt een goed optreden van ons”, zegt Daisy. “Maar mijn vader speelde vroeger ook in een band en dan mocht ik tijdens de Flakkeese Dagen altijd mee om te kijken en dat vond ik echt super interessant. Dat is ook wel een van mijn favoriete herinneringen aan het festival”. “De eerste keer Flakkeese Dagen is eigenlijk ook wel heel speciaal”, zegt Wies. “Dat ervaar je nooit meer op die manier”.

Lees ook: Zoloft: Het is net een schuurfeest, maar dan met goede muziek

De show
“Party!”, roept Wies, gevolgd door Marjolein: “Vliegende BH’s!”. “Fluoriserende roze kleding”, besluit Alisa. De meiden lachen allemaal. “Nee, het wordt een feestje. Vorig jaar was een super gave show en dat willen we weer”, zegt Alisa.

“We gaan openen in tent 2 alsof we het festival afsluiten!”, zegt Anouk. “Weet je nog vorig jaar? Toen zei de band na ons ‘Kut, nu moeten wij nog’”, vertelt Wies. “Als dat weer gebeurt zou dat echt heel leuk zijn”. De meiden spelen op vrijdagavond van 19.40 tot 20.20 uur in tent 2.

Lees ook: F#: Be there or be square!

Flakkeese Dagen
“Het leuke aan de Flakkeese Dagen is toch wel dat je iedereen weer ziet”, zegt Wies. “Het is echt een reünie”, vult Anouk aan. “Het is de leukste show van het jaar”. “Het is gewoon een speciaal festival en we willen mensen blijven verrassen”, zegt Alisa. “We zijn het afgelopen jaar als band best wel gegroeid”. “Het is ook weer een compleet nieuwe show, dus mensen kunnen ook echt iets nieuws verwachten”, vertelt Anouk. “En Alisa’s roze gympakje natuurlijk”, aldus Daisy.

Het is dit jaar de 26ste editie van de Flakkeese Dagen en vindt plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 april op het Edisonterrein in Middelharnis. Kaarten hiervoor zijn te koop bij het Tabakswinkeltje op D’n Diek. Een weekend kaart kost daar € 22,50 en een dagkaart € 15,-. Aan de kassa bij het festival zelf zijn ook kaarten verkrijgbaar, deze zijn € 2,50 duurder dan de voorverkoopprijs. Het hele programma van het festival is te vinden op flakkeesedagen.nl.

https://youtu.be/oxqvtW-CDGI

 

Alisa Meijs, Daisy Rozema, Marjolein Snippe, Wies Mourik en Anouk Stel
Alisa Meijs, Daisy Rozema, Marjolein Snippe, Wies Mourik en Anouk Stel

Reacties