Millfist: Tijdens ons optreden kun je nog makkelijk bij de bar komen

Foto: Millfist

De Flakkeese Dagen is het grootste festival op Goeree-Overflakkee. Er spelen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april in totaal vijfentwintig bandjes, maar niet allemaal zijn ze even bekend. Aan ons de taak om ze aan u voor te stellen.

“We zijn de band begonnen in 2013”, zegt gitarist Dennis Hermans. “Dus vorig jaar hebben we ook op de Flakkeese Dagen gespeeld met Millfist”, vult gitarist Remco de Boet hem aan. “Ik ben er nu ongeveer een jaar bij en Tom net twee maanden, dus we zijn met een nieuwe formatie dan vorig jaar”, aldus zangeres Janneke Gebraad.

Janneke en bassist Tom de Rijke speelden eerder nog op de Flakkeese Dagen met de band Goldfish. Voor inval-drummer Kimbalt (Kim) van Leeuwen is het zelfs zijn eerste optreden ooit.

Lees ook: The Brazilian Wax Effect: Feest, vliegende BH’s en roze gympakjes

Herinneringen
“Het optreden met Millfist van vorig jaar is natuurlijk een hoogte punt voor ons”, zegt Janneke. “Ik heb foto’s gezien op het internet, het zag er goed uit”, grapt Kimbalt. Tom deelt een andere goede herinnering aan het festival: “Een van mijn relaties is begonnen op de Flakkeese Dagen”. Janneke vraagt hem of ze nog steeds samen zijn. “Nee, al lang niet meer”, lacht Tom. De rest van de band stemt in met Janneke, de beste herinnering aan de Flakkeese Dagen is het optreden van vorig jaar.

Het optreden
“Ik verwacht voor dit jaar eigenlijk helemaal niks”, zegt Dennis. “We gaan gewoon spelen en we gaan een goede show neerzetten”. “Maar we hopen natuurlijk wel op een volle tent”, zegt Janneke. Millfist mag het festival om 19.00 uur officieel openen in tent 1.

Lees ook: Way Beyond: Het wordt een echte knalfuif!

“We gaan gewoon verder waar we vorig jaar gestopt zijn”, zegt Dennis. “Het wordt een lekker feestje met diverse muziek”, vult Kimbalt hem aan. “Ja, en daar gaat het om, want we doen het meer voor de lol die we hebben. We hoeven onszelf niet zo zeer te bewijzen, als iedereen het maar naar zijn zin heeft”, besluit Dennis. “En tijdens ons optreden kun je nog makkelijk bij de bar komen, dus mis het niet!”, aldus Remco.

Flakkeese Dagen
“Het fijne aan de Flakkeese Dagen is dat het er altijd gezellig is en er wordt eigenlijk niet gevochten”, zegt Dennis. “En iedereen die speelt komt van- of heeft iets met het eiland en dat is mooi”, vindt Remco. “Het is echt gewoon altijd feest”, zegt Janneke.

“Maar als je ons mist, dan maak je het festival niet helemaal van begin tot einde mee, dus vooral komen allemaal!”, roept Dennis er tussendoor. Remco is het daar mee eens en zegt met een dikke knipoog: “Want als je ons mist, dan mis je de leukste band van het hele festival”.

Lees ook: Zoloft: Het is net een schuurfeest, maar dan met goede muziek

Het is dit jaar de 26ste editie van de Flakkeese Dagen en vindt plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 april op het Edisonterrein in Middelharnis. Kaarten hiervoor zijn te koop bij het Tabakswinkeltje op D’n Diek. Een weekend kaart kost daar € 22,50 en een dagkaart € 15,-. Aan de kassa bij het festival zelf zijn ook kaarten verkrijgbaar, deze zijn € 2,50 duurder dan de voorverkoopprijs. Het hele programma van het festival is te vinden op flakkeesedagen.nl.

10922016_784724201613842_1019817021_n

Reacties