Buckle Up: Ook onder etenstijd zijn we leuk

Julia Kerpel, Petra Smit, Rudi Visser, Arno Visser en Klaasjan Smit
Foto: Buckle Up

De Flakkeese Dagen is het grootste festival op Goeree-Overflakkee. Er spelen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april in totaal vijfentwintig bandjes, maar niet allemaal zijn ze even bekend. Aan ons de taak om ze aan u voor te stellen.

Buckle Up is misschien wel de bekendste coverband van Goeree-Overflakkee. Zij spelen dit jaar dan ook voor de twaalfde keer. “Dit jaar zijn we veertien jaar bij elkaar, maar we kenden elkaar al wel langer”, vertelt gitarist Rudi Visser.

“Arno, Petra en ik zaten hiervoor al in ‘Cut it out’ en we oefenden in Battenoord”, vertelt Klaasjan.
“Het bandje hield op, maar de ruimte hadden we nog wel, dus toen hebben we Rudi erbij gehaald omdat dat de broer is van Arno en hij is een geweldige gitarist. In 2006 hebben we Julia erbij gehaald. Sindsdien zijn we met deze formatie”.

Lees ook: Refill: Alle dromen worden waargemaakt

Herinneringen
“Het bizarste optreden was toch wel toen Arno een aantal jaar geleden een ongeluk had gehad”, vertelt Klaasjan. “Hij had een hersenschudding en we waren echt bang dat het niks zou worden. Maar het bleek uiteindelijk een geweldige show”. “Er was ook een aantal jaar geleden een groep trouwe fans die speciale T-shirts hadden laten maken”, vertelt Rudi. “Dat was echt zo tof om te zien, echt heel bijzonder”.

“En weet je nog die keer dat Lemon Crush aan het spelen was toen wij aan het soundchecken waren?”, vraagt Klaasjan aan zijn bandmaatje. “Bij ons stond de hele zaal vol en bij Lemon Crush was het zo goed als leeg. Blijkbaar vonden veel mensen onze soundcheck heel interessant”.

“Mijn eerste Flakkeese Dagen optreden in 1989 met Burnin’ Sky is toch wel mijn tofste herinnering aan het festival”, vertelt Arno. “Ik was 16 jaar, was nog nooit in Jailhouse geweest en het was mijn eerste optreden ooit. Ik was best zenuwachtig, maar toen ik eenmaal op het podium stond waren de zenuwen weg en die zijn nooit meer teruggekomen”.

Het optreden dit jaar
“Mensen kunnen veel nieuwe nummers verwachten”, zegt Arno. Klaasjan vult hem aan: “Dit jaar minder allemansvriend muziek. We spelen nu eerder op de avond, dus we passen ons aan naar het tijdstip en proberen andere dingen uit”.

“Ons optreden is altijd een feestje, ongeacht waar en hoe laat” zegt bassist Petra. “Het is het leukste gedeelte van de Flakkeese Dagen”, zegt Klaasjan. “Je mist echt wat als je er niet bij bent”. “Ook tijdens etenstijd zijn we leuk”, vult zangeres Julia hem aan. “Er staat een goede patatkraam, dus er zijn geen smoesjes om niet te komen”, lacht Arno.

Lees ook: De superhelden uit Sommelsdijk zijn gehuldigd 

Flakkeese Dagen
Drummer Klaasjan Smit is een echte Flakkeese Dagen veteraan. “Dit jaar wordt mijn 26ste Flakkeese Dagen. Ik kan met trots zeggen dat ik er niet één heb overgeslagen. Ik heb ook bijna elk jaar gespeeld, alleen in 2008 niet, dat was wegens familie omstandigheden”, vertelt hij.

“Het is geweldig om te zien hoeveel talent er rondloopt op dit eiland. En dat daar een podium voor is, dat is gewoon helemaal super”, aldus Julia. Petra doet ook een duit in het zakje: “Het is ook altijd weer een reünie voor mensen die hier niet meer wonen”. “Precies, ons kent ons. Na 25 jaar is er nog steeds dat oorspronkelijke gevoel en er is geen intentie om dat te veranderen”, aldus Klaasjan.

“Het leukste aan de Flakkeese Dagen is de ongedwongen sfeer. Het is heel gezellig en relaxed, met veel diversiteit aan muziek”, vindt Arno. Buckle Up speelt op zaterdag 18 april van 17.40 tot 18.20 uur in tent 1.

Lees ook: DJ Erwin: Het publiek staat voor dezelfde verrassing als ik 

Het is dit jaar de 26ste editie van de Flakkeese Dagen en vindt plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 april op het Edisonterrein in Middelharnis. Kaarten hiervoor zijn te koop bij het Tabakswinkeltje op D’n Diek. Een weekend kaart kost daar € 22,50 en een dagkaart € 15,-. Aan de kassa bij het festival zelf zijn ook kaarten verkrijgbaar, deze zijn € 2,50 duurder dan de voorverkoopprijs. Het hele programma van het festival is te vinden op flakkeesedagen.nl.

Julia Kerpel, Petra Smit, Rudi Visser, Arno Visser en Klaasjan Smit
Julia Kerpel, Petra Smit, Rudi Visser, Arno Visser en Klaasjan Smit

 Lees ook: Zaterdag zet The Brazilian Wax Effect het JAC op z’n kop!

Reacties