Refill: Alle dromen worden waargemaakt

Foto: Angelique van Doorn Fotografie

De Flakkeese Dagen is het grootste festival op Goeree-Overflakkee. Er spelen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april in totaal vijfentwintig bandjes, maar niet allemaal zijn ze even bekend. Aan ons de taak om ze aan u voor te stellen.

Refill is met hun Ierse zanger misschien wel de meest opmerkelijke combinatie in de line-up van de Flakkeese Dagen dit jaar. Zanger Keith Power kwam een aantal jaar geleden naar Nederland voor werk en sloot zich in 2012 aan bij de band. “Ik begon de band met John Noordijk in 2011, we oefenden toen in de notenkraker bij de RGO in Middelharnis”, vertelt gitarist Richard van Doorn. “Vanaf dat moment is iedereen er langzaam bij gekomen en kwamen we in 2012 tot deze bezetting”.

Het is niet de eerste keer dat de mannen op de Flakkeese Dagen spelen. “We traden in 2013 al op met Refill en verder heeft bijna iedereen hiervoor wel in een ander bandje gezeten”. Zo zat gitarist Borgør al eerder in Goldfish, Black Canvas en Best Of en toetsenist Bram speelde vorig jaar nog met Impuls op het festival. Bassist Thomas Knöps zit momenteel ook in Impulse. Naast het spelen op de Flakkeese Dagen is Borgør ook vaak backstage te vinden als vrijwilliger.

Lees ook: DJ Erwin: Het publiek staat voor dezelfde verrassing als ik

Herinneringen
“Een vrouw tekende een keer een smilie op mijn kont”, vertelt zanger Keith. “Dat blijft toch wel een leuke herinnering”. Gitarist Richard heeft dan weer een ander moment in gedachten: “De eerste keer dat ik mocht optreden, twee jaar geleden. Het was al een paar jaar mijn doel om op de Flakkeese Dagen te spelen en toen was het me eindelijk gelukt. Dat voelt echt goed!”.

“Ik heb niet heel veel herinneringen aan de Flakkeese Dagen, want ik ben er pas twee keer geweest”, vertelt Bram. “Maar wat ik me wel heel sterk kan herinneren is de sfeer en de gezelligheid. Dat vergeet je eigenlijk nooit meer”.

Lees ook: De superhelden van Sommelsdijk zijn gehuldigd

Optreden
“Wat mensen kunnen verwachten? Dirty Rock ’n Roll. Alle dromen worden waar gemaakt”, zegt Keith. Richard vult hem aan: “AC/DC, Led Zeppelin, Kiss, Gary Moore”. “Een snufje Metallica”, zegt Borgør. “Van alles wat dus. We houden van Classic Rock, dus dat krijg je”, besluit Richard.

En er zijn natuurlijk genoeg redenen om naar de Flakkeese Dagen te komen, maar deze band mag je echt niet missen. De band legt uit waarom: “Omdat we tof zijn!”, roept Keith. “We zijn gewoon onmisbaar”, vindt Borgør. Ook Richard doet een duit in het zakje: “We maken er een feestje van met eigen muziek en een paar covers”. “En we hopen dat iedereen het leuk vindt”, aldus Keith. “En dan vooral onze eigen muziek”, zegt Bram erachteraan.

Doe mee en win!
Maak tijdens het optreden van Refill een foto van of met de band. De persoon die de leukste, grappigste, mooiste, beste, etc. foto maakt wint een gesigneerd album. De foto’s mogen worden geüpload naar de Facebookpagina van de band. De winnaar wordt op 25 april bekend gemaakt. De band speelt op vrijdag 17 april van 20.20 tot 21.00 uur in tent 1.

Het is dit jaar de 26ste editie van de Flakkeese Dagen en vindt plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 april op het Edisonterrein in Middelharnis. Kaarten hiervoor zijn te koop bij het Tabakswinkeltje op D’n Diek. Een weekend kaart kost daar € 22,50 en een dagkaart € 15,-. Aan de kassa bij het festival zelf zijn ook kaarten verkrijgbaar, deze zijn € 2,50 duurder dan de voorverkoopprijs. Het hele programma van het festival is te vinden op flakkeesedagen.nl.

Refill v.l.n.r.: Borgør Berkenbosch, John Noordijk, Richard van Doorn, Bram de Koning, Keith Power en Thomas Knöps.
Refill v.l.n.r.: Borgør Berkenbosch, John Noordijk, Richard van Doorn, Bram de Koning, Keith Power en Thomas Knöps.

Lees ook: The Brazilian Wax Effect speelt zaterdag in het JAC

Reacties