Helden gehuldigd in gemeentehuis

De helden die een vrouw uit een gezonken auto hebben gered zijn op dinsdag 17 maart bedankt door burgemeester Lokker en politie Hellevoetsluis.
Foto: Sam Fish

Sjoerd Robijn en Jurjen de Vos (beiden 25) staan de laatste dagen beter bekend als de twee helden die een vrouw uit een gezonken auto hebben gered. De twee werden vandaag gehuldigd en bedankt in het gemeentehuis in Middelharnis.

In de kamer van burgemeester Lokker vertellen de twee het verhaal nog eens. Twee agenten van het team in Hellevoetsluis zijn ook aanwezig bij het gesprek. “Ik kan me nog herinneren dat jullie ontzettend kalm waren”, zegt Sacha Houtman, wijkagente in Hellevoetsluis.

De mannen waren op weg naar het werk toen een auto voor hen ineens rechtsaf sloeg. “Ik kan me nog herinneren dat ik tegen Sjoerd zei dat daar helemaal geen afslag was”, vertelt Jurjen. Ze hebben de auto langs de weg gezet samen met nog twee bestuurders en zijn het water in gegaan om de vrouw te redden. “We vroegen nog of er nog iemand in de auto zat. We trokken onze kleren uit en zijn het water ingegaan”, zegt Jurjen. “Je denkt natuurlijk wel even aan het ergste dat je zou kunnen zien, maar je doet het toch”.

Lees ook: The Brazilian Wax Effect in het JAC

“De dag erna stond de telefoon roodgloeiend, ik heb hem geloof ik wel twee keer die dag op moeten laden omdat ik maar berichtjes en telefoontje bleef krijgen”, vertelt Sjoerd. “Maar op een gegeven moment waren we er ook wel klaar mee. Er kwam wel heel veel media aandacht bij kijken en er is toch ook een slachtoffer aan wie we moeten denken, dus we hebben eigenlijk nergens meer op gereageerd. We stuurden ze gewoon door naar het verhaal in het AD”.

Ook de geredde vrouw was uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de huldiging van de heren, maar dat kon ze emotioneel niet aan. “We gaan ervoor zorgen dat jullie op een ander moment bij elkaar kunnen komen”, meldt de burgemeester. De twee werden bedankt door de agenten met een bloemetje en van de burgemeester kregen ze een VVV-bon. “Ik ben ontzettend trots op jullie en ik heb jullie uitgenodigd omdat ik vind dat dit aandacht verdient. We zouden meer mensen als jullie moeten hebben in deze wereld”, aldus burgemeester Lokker.

Lees ook: DJ Erwin: Het publiek staat voor dezelfde verrassing als ik

De 36-jarige vrouw uit Rotterdam verloor op woensdagavond 10 maart tijdens het ritsen de macht over het stuur en belandde met de auto ondersteboven in de sloot langs de N57 bij Hellevoetsluis. De jongens hebben haar gered door met een stalen pijp de achterruit in te slaan. De vrouw heeft geen verwondingen opgelopen.

Reacties