Makkelijke middag in Stellendam

DBGC heeft zich goed hersteld van de nederlaag tegen Den Bommel.

In het winderige Stellendam was de ploeg van trainer Richard Elzinga oppermachtig en werd er met maar liefst 1-6 gewonnen.

DBGC miste met Robbert Huizer, Bas Mackloet en Dimri Vogelaar drie basisspelers vanwege een schorsing, maar zag Mike Jacobs daarentegen terugkeren van een blessure en zijn eerste minuten van het seizoen maken. In de eerste twintig minuten waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Waar Stellendam vooral de lange bal hanteerde, probeerde DBGC te voetballen maar was het spel nog wat onrustig.

Halverwege de eerste helft werd de ban gebroken toen Lars van Es een perfecte voorzet afleverde, die door Bas Abresch tergend langzaam, maar net hard genoeg, over de doellijn werd gewerkt: 0-1. De voorsprong zorgde voor wat meer rust in het spel van DBGC en dat was helemaal het geval toen Niels van der Kooij – opnieuw op aangeven van de prima spelende Lars van Es – van dichtbij voor 0-2 zorgde. Dit was tevens de ruststand.

Na rust gooide DBGC de wedstrijd snel op slot. Dit keer was Lars van Es de afmaker; op aangeven van Niels van der Kooij passeerde hij de doelman in de korte hoek: 0-3. Niet veel later pikte ook topscorer Wilko Pulleman zijn doelpuntje mee door een voorzet van Joran Maliepaard van dichtbij binnen te tikken: 0-4. Hierna deed de scheidsrechter Stellendam een penalty cadeau, die werd benut door de aanvoerder van Stellendam: 1-4.

DBGC liet zich echter niet van de wijs brengen en ging vrolijk verder met aanvallen. Niels van der Kooij raakte eerst nog de paal, maar kort daarna was Gertjan Lodder wél trefzeker. Na een mooie pass van Wilko Pulleman trok hij goed naar binnen, passeerde de keeper en schoof de bal in het lege doel: 1-5. Het slotakkoord was voor Lars van Es, die diep werd gestuurd door Bas Abresch, naar binnen kapte en hard raak schoot in de korte hoek. Daarmee bepaalde de jongeling de eindstand op 1-6, een uitslag die nog hoger had kunnen uitvallen als in de slotfase wat aanvallen beter zouden zijn uitgespeeld.

Daar maalde echter niemand om, zeker niet na het horen van de uitslag van concurrent Duiveland, dat met 3-2 ten onder ging bij Rimboe. Daardoor staat DBGC nu acht punten los van de drie naaste concurrenten Tholense Boys, WFB en Duiveland. Aankomende zaterdag spelen de blauw-witten de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen DHV uit Zevenbergschenhoek, dat afgelopen zaterdag met 4-2 verloor van Den Bommel.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Jordy Buijs, Mike Jacobs (46. Joran Maliepaard), Dennie van Druningen, Sonny Noordermeer, Bas Abresch, Tim Mackloet (75. Robin Noteboom), Niels van der Kooij, Gertjan Lodder, Wilko Pulleman, Lars van Es (80. Robert Koster).