Ouderen sporten te weinig

Foto: Pixabay

Uit een onderzoek van Sportservice Zuid-Holland blijkt dat de Flakkeese ouderen te weinig sporten.

“De sportparticipatie op Flakkee loopt achter ten opzichte van het provinciaal- en landelijk niveau”, vertelt Joël Casteleyn. Hij is student aan de Hogeschool Rotterdam en volgt daar de opleiding Sportmarketing & Management. Op dit moment loopt hij stage bij Sport- en Recreatiecentrum De Staver in Sommelsdijk.

“Mijn onderzoek is gericht op de motivaties achter het wel of niet sporten onder de Flakkeeënaren tussen de 50 en 79 jaar oud. Een aanzienlijk deel van deze doelgroep beweegt te weinig en kampt met overgewicht”, legt hij uit. “Dit komt onder meer doordat het beweegaanbod niet aansluit bij mogelijkheden of beperkingen en de behoefte van de doelgroep”.

LEES OOK: De gemeente staat voor u klaar deze winter

“Het is belangrijk om de motivaties te achterhalen. Wanneer dit is kaart is gebracht biedt dat een mogelijkheid daarop in te spelen. Met natuurlijk als einddoel de sportparticipatie te verhogen”, zegt Joël.

Om de beweegredenen van de ouderen te ontdekken heeft de student een enquête opgesteld. “Als we eenmaal weten waarom mensen niet gaan sporten, kunnen we een manier bedenken om het toch aantrekkelijk te maken voor iedereen”, aldus Casteleyn.

Na het invullen van de enquête maak je kans op een maand gratis zwemmen bij de Staver of een keer bowlen met vijf vrienden.

Reacties