VIDEO: Dubbele verrassing in de Staver

Foto: Sam Fish

Niet één, maar twee Koninklijke Onderscheidingen bij Zwemclub de Schotejil in de Staver op zaterdagmiddag.

Meneer en mevrouw Noordijk kregen beiden een Koninklijke Onderscheiding overhandigd door burgemeester Ada Grootenboer in het Zwembad van de Staver in Sommelsdijk. Door de zwemwedstrijden die gehouden werden was het gezellig druk in het zwembad.

Het echtpaar Noordijk is 25 jaar vrijwilliger van zwemclub de Schotejil. Zij zetten zich op een zeer bijzondere manier in voor de zwemclub. Het echtpaar is niet alleen onmisbaar voor zwemclub de Schotejil, maar zij zijn beiden ambassadeur van de zwemsport in het algemeen op Goeree-Overflakkee en in de regio.

Mevrouw Noordijk
Mevrouw Noordijk is sinds 1990 vrijwilliger, zonder enige vorm van vergoeding bij zwemclub de Schotejil. Ze voert de ledenadministratie en is official bij eilandelijke en regionale zwemwedstrijden. Zij leidt aspirant officials op en daarnaast is zij ook vijf jaar bestuurslid van de zwemvereniging geweest.

Sinds 1996 is ze bij de KNZB zwemofficial met de bevoegdheden tijdwaarnemer en jurysecretaris. Dit doet ze niet alleen bij haar eigen vereniging maar ook bij regio wedstrijden binnen het gebied van de voormalige Zwembond van Rotterdam en Omstreken. Daarnaast begeleidt en beoordeelt ze op een plezierige en rustige manier de aankomende jurysecretarissen.

LEES OOK: Hoofdtrainer DBGC blijft een jaar langer

Meneer Noordijk
Meneer Noordijk is ook sinds 1990 trainer van de zwemclub de Schotejil; dit als vrijwilliger eveneens onbetaald. Naast zijn rol als trainer verzorgt hij ook de jaarplanning, is hij contactpersoon voor andere zwemverenigingen, zorgt hij voor de inschrijvingen van de wedstrijden, de indeling van de trainingsgroepen en ook is hij ploegleider bij wedstrijden.

Onder zijn leiding zijn de afgelopen 25 jaar diverse Nationale titels behaald, met als hoogtepunt een verbetering van het Nationaal record door een van de jeugdleden in maart 2015. Ook de promotie in de Landelijke zwemcompetitie van afdeling C naar afdeling B in het seizoen 2014-2015 is voor een groot deel toe te schrijven aan zijn inspanningen.

LEES OOK: Ouderen sporten te weinig, maar waarom eigenlijk?

Naast deze vrijwillige werkzaamheden levert de heer Noordijk ook een bijzondere bijdrage aan het voortbestaan en functioneren van Koninklijke Muziekvereniging Sempre Crescendo. Hij is hier al 55 jaar lid, maar heeft ook vele jaren in het bestuur gezeten. Hij was zelfs secretaris en voorzitter. Hij nam ook de opleiding van nieuwe muzikanten op zich. Vele zaterdagavonden werden hieraan gespendeerd.

Reacties

Cookieinstellingen