Eva voor Serious Request

Foto: Sam Fish

Op zaterdag 12 december vindt voor de vijfde keer op rij het evenement Eva & Friends for Serious Request plaats in het JAC in Middelharnis.

Het evenement is een benefietavond die in het teken staat van de Glazen Huis actie van radio 3FM. Daarbij worden elk jaar drie dj’s een week lang opgesloten in een glazen huis om zo geld op te halen voor een stille ramp van het Rode Kruis. Dit jaar zet 3FM zich in voor de generatie van de toekomst in oorlog en conflictgebieden: Kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog.

LEES OOK: Oversteek Nieuwe-Tonge moet veiliger

“Het is dit jaar de vijfde keer dat ik geld ophaal voor Serious Request”, vertelt Eva Wendt. “Een jubileum dus en het is waarschijnlijk ook de laatste keer in deze vorm aangezien ik volgend jaar op kamers ga voor mijn studie. Ik hiio dys dat er dit keer nog meer mensen naar het JAC komen en dat ik nog meer geld inzamel dan voorgaande jaren. Er zijn vijf bandjes die gratis komen optreden en er is een grote groep vrijwilligers die de bardiensten, het licht en geluid en de catering op zich nemen”.

12312069_817853325008018_725175420_n

Muziek
Een benefietavond voor 3FM is natuurlijk niks zonder muziek en Eva heeft vijf topbands geregeld die tijdens het feest belangeloos op zullen treden.

Song for Three is een project van Nel Klerk en haar kinderen Amber, Dionne en Jory. De groep nam een tijd geleden een CD op en hebben een keer opgetreden. Normaal spelen ze niet onder de naam Song for Three, aangezien ze allemaal ook in andere bandjes zitten, maar voor Serious Request pakken ze graag het repertoire weer op.

Buckle Up is misschien wel de bekendste coverband van het eiland. Een publiekstrekker die erg goed zal scoren en die ook wel wat mensen naar het evenement toe lokt.

Alien Eat Corn is een nieuwe jongerenband die tijdens de benefietavond haar eerste optreden zal geven. De band van Quincy, Tom, Boaz en Matthijs wordt omschreven als een hardere versie van Paper Tapir, een andere Flakkeese band die garage punk maakt.

The Blackwater Experience komt als enige niet van het eiland, maar uit Limburg. “Ik kwam bij hen terecht na een oproepje op Facebook. Het klinkt lekker professioneel. Niet te hard, maar wel lekker stevig. Ik hoop dat het in de smaak valt bij het publiek”, aldus Eva.

The Brazilian Wax Effect is een coverband die bestaat uit vijf meiden. “Ik probeer hen al vier jaar te regelen voor Eva & Friends, maar er kwam elk jaar iets tussen”. De meidenband zal de avond afsluiten met een knaller.

LEES OOK: Gemeente Goeree-Overflakkee tekent Parijsverklaring

Inzameling
“Tijdens de benefietavond kan er natuurlijk gewoon gedoneerd worden, maar je kan er natuurlijk ook iets bijzonders van maken. En dat is precies wat ik heb geregeld”, vertelt Eva. “Er komt namelijk een merchandise kraam waar allemaal spullen met ons logo te koop is. Denk bijvoorbeeld aan tasjes, sleutelhangers, kettinkjes en zelfs T-shirts. Daarnaast zijn er ook bandjes die cd’s verkopen en daarvan gaat een deel ook naar het Rode Kruis.

Om binnen te komen wordt er € 5,- gevraagd, maar ook dat gaat allemaal naar het goede doel. Het begint om 20.00 uur, de zaal gaat een half uur van tevoren open.

Reacties

Cookieinstellingen