Oversteek Nieuwe-Tonge moet beter

Foto: Sam Fish

Al ruim zeven jaar liggen er plannen klaar om het oversteekpunt bij Nieuwe-Tonge veiliger te maken voor fietsers en voetgangers. Het probleem: Geld.

Om nog eens te laten zien dat er echt iets moet gebeuren aan het kruispunt op de N215 ter hoogte van de bushalte kwamen de Dorpsraad van Nieuwe-Tonge en CDA-leden van de provincie Zuid-Holland en gemeente Goeree-Overflakkee bij elkaar om de situatie van dichtbij te bekijken.

“Het verkeer rijdt hier verschrikkelijk hard en sinds de bushalte alleen nog maar buiten het dorp staat, zijn er ook veel voetgangers die hier oversteken”, legt Anne-Karin Guijt van de Dorpsraad Nieuwe-Tonge uit. “Het is een provinciale weg en die wordt steeds drukker”.

LEES OOK: Gemeente Goeree-Overflakkee tekent ‘Parijsverklaring’

De plannen zijn al helemaal uitgedokterd. De makkelijkste en goedkoopste oplossing is een fiets- en voetgangerstunneltje onder het kruispunt door. Zo kunnen de grote vrachtwagens er nog steeds langs en kan ook iedereen veilig oversteken.

En als er elke dag scholieren veilig naar de overkant willen, dan er toch echt iets gedaan moeten worden aan een weg waar dagelijks 18.000 voertuigen voorbij komen

Reacties