Paper Tapir: Kom naar de afterparty!

Dion en Sebastiaan
Foto: Sam Fish

De Flakkeese Dagen is het grootste festival op Goeree-Overflakkee. Er spelen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april in totaal vijfentwintig bandjes, maar niet allemaal zijn ze even bekend. Aan ons de taak om ze aan u voor te stellen.

“Ik wilde graag een Garage-Punkband beginnen en Dion was de enige die het zag zitten, dus we hebben het gewoon geprobeerd”, vertelt drummer Sebastiaan Penninga lachend. “Dat was vorig jaar zomer en vorig mij waren we best dronken toen we het daarover hadden”, vult zanger en gitarist Dion Tamerius toe. “Garage-Punk is heel basic en lowfi. Klinkt een beetje krakerig”, legt Sebastiaan uit.

Lees ook: The Soggy Bottom Girls: Het is niet een cover zoals je hem verwacht

Herinneringen
“In 2011 speelde ik met The Nothing, dat was wel vet”, zegt Dion. “Het was de eerste keer dat ik op het podium stond en ik kan me nog goed herinneren dat er steeds meer mensen bij kwamen. Het echt heel gaaf om te zien hoe zo’n zaal helemaal vol loopt”.

“Ik heb niet per se een super herinnering”, zegt Sebastiaan. “Voor mij is de beste herinnering aan de Flakkeese Dagen gewoon het bier. Het is gezellig als je met je vrienden daar lekker met een biertje in je hand staat”.

Lees ook: The General Public: Covers zijn niet ons ding

Optreden
“Ze moeten naar onze show komen om te stagediven”, zegt Dion. “Wij zijn een van de weinige bands bij wie dat kan, dus vooral komen als je daar zin in hebt”.

“We organiseren ook een afterparty in de loods van Goed Voor Goed in Middelharnis. Dat is bijna tegenover de Flakkeese Dagen, dus dat gaat in een moeite door”, laat Sebastiaan weten. “We vinden het altijd zo saai als het eindigt om 1 uur ’s nachts. Dus we willen nog wel even door en dat kan nu. De beheerder van de kringloopwinkel is een bar aan het bouwen, dus we kunnen daar met z’n allen nog wel even verder feesten”. “Kom naar de afterparty!”, aldus Dion.

Lees ook: About Today: Nils gaat spelen zonder shirt

Flakkeese Dagen
“Het beste aan de Flakkeese Dagen is toch wel de eindeloze voorraad aan bier”, vindt Dion. “Bier inderdaad”, beaamt Sebastiaan. “Het is voor ons 10% muziek, 40% bier en 50% mensen”, vinden beide mannen.

“We gaan ons na de Flakkeese Dagen focussen op het opnemen van een demo”, meldt Sebastiaan. “Dan gaan we het ook even iets rustiger aan doen met optredens, maar er komt dus meer van ons!”. De mannen spelen op zaterdag 18 april van 18.20 tot 19.00 uur in tent 2.

Het is dit jaar de 26ste editie van de Flakkeese Dagen en vindt plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 april op het Edisonterrein in Middelharnis. Kaarten hiervoor zijn te koop bij het Tabakswinkeltje op D’n Diek. Een weekend kaart kost daar € 22,50 en een dagkaart € 15,-. Aan de kassa bij het festival zelf zijn ook kaarten verkrijgbaar, deze zijn € 2,50 duurder dan de voorverkoopprijs. Het hele programma van het festival is te vinden op flakkeesedagen.nl.

Lees ook: Goldfish: Samen maken we er een mooi geheel van

Paper Tapir: Sebastiaan (staand) en Dion
Paper Tapir: Sebastiaan (staand) en Dion

Reacties