Deze week in het Diekhuus

Foto: Sam Fish

Er is elke week een hoop te doen in het Diekhuus en deze week staat er ook weer genoeg op de planning!

Zo kun je deze week kijken naar drie films en een theatergroep.

Still Alice
Op maandag 23 november en donderdag 26 november vertoont Filmhuis Middelharnis in samenwerking met de bibliotheek de film Still Alice van regisseurs Richard Gatzer en Wash Westmoreland. Met onder andere Julianne Moore, Alec Baldwin, Kristen Stewart en Shane McRae.

De film begint beide avonden om 20.00 uur en zal te zien zijn in de Rabobankzaal. Kaarten hiervoor kosten aan de kassa € 7,- (Leden en CJP € 5,50). Als u de kaarten bestelt via diekhuus.nl krijg je € 0,50 korting.

LEES OOK: Nieuwenhoorn wipt DBGC uit beker

De verfilming van de gelijknamige bestseller (In het Nederlands: Ik Mis Mezelf) van neurowetenschapper Lisa Genova registreert de geleidelijke desintegratie van het titelpersonage door vroegtijdige dementie. Alice (Julianne Moore kreeg een Oscar voor de rol), gelukkig getrouwd, met drie volwassen kinderen en een mooie wetenschappelijke carrière, zal langzaam verdwijnen. De vraag is: hoe lang is ze Alice nog?

Moore speelt fantastisch en de film laat de kijker door slimme montage en tijdsprongetjes haar gevoel van verwarring ervaren. Het probleem is dat haar Werdegang net iets te kunstmatig voelt. (bron: Cinema.nl)

Lezing Josua Ossendrijver
Op dinsdag 24 november geeft auteur Josua Ossendrijver een lezing in de Rabobankzaal. Deze lezing begint om 19.30 uur. Het is niet zeker of er aan de kassa nog kaarten beschikbaar zijn, dus reserveren is verstandig. Dit kan op de website van het Diekhuus. Kaarten kosten dan € 7,50, leden van de bibliotheek krijgen € 2,50 korting. De toegangsprijs is inclusief een kopje koffie of thee.

LEES OOK: Een van de vrijwilligers over de opvang

In veel gevallen is het duidelijk wie de slachtoffers van de Holocaust waren. In het geval van Josua Ossendrijver is dat lange tijd onduidelijk geweest. Op 67-jarige leeftijd heeft hij de ontdekking gedaan die zijn leven veranderde. Tot dat moment heeft Josua altijd een ‘unheimisch’ gevoel gehad. Hij voelde dat er iets niet goed zat. In Verdoezeld verleden gaat Josua op zoek naar zijn wortels. Josua Ossendrijver (Rotterdam, 9 november 1943, geboren als Klaas Slegt) heeft vanaf 1967 in het basisonderwijs gewerkt. Eerst als onderwijzer, vanaf 1970 als directeur van een basisschool in Rijnmond.

Fury
Op woensdag 25 november draait om 20.00 uur de film Fury van regisseur David Ayer met onder andere Brad Pitt, Logan Lerman en Shia LaBeouf. Kaarten hiervoor kosten aan de kassa € 7,- (Leden en CJP € 5,50). Als u de kaarten bestelt via diekhuus.nl krijg je € 0,50 korting.

‘Fury’ volgt de door de wol geverfde Wardaddy aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft de leiding over een vijfkoppige tank-crew die een levensgevaarlijke missie in vijandelijk gebied dient uit te voeren. Ze zijn in elk opzicht in de minderheid, maar Wardaddy en zijn mannen doen er alles aan om de kern van nazi-Duitsland binnen te dringen. (bron: MovieMeter)

LEES OOK: Duurzaam Flakkee naar Parijs voor Klimaattop

Kindertheater
Op zaterdag 28 november is er een bijzondere voorstelling in het kindertheater in het Diekhuus. Ida van Dril en Michiel Schreuders spelen dan om 16.00 uur de voorstelling Joris en de Draak. Kaarten hiervoor kosten € 12,- als je reserveert via Diekhuus.nl. Aan de kassa kost een kaartje een euro duurder.

Het eeuwenoude verhaal van Joris en de draak verpakt in een spannende voorstelling met live muziek, zang, interactie, heel veel humor en een vlijmscherp r(t)andje….Voor iedereen vanaf 6 jaar. Winnaar van de Gouden Ei – beste familievoorstelling van de Parade 2013.

Rommelmarkt
Op zaterdagmiddag is er ook een rommelmarkt in het Diekhuus. Zaal 6 staat dan vol met verkooptafels en er is voor iedereen wel iets leuks. Denk aan boeken, speelgoed, kleding, sieraden en nog meer. De rommelmarkt is open van 10.00 tot 16.00 uur.

LEES OOK: 1000 kerststerren voor het Nieuw Rijsenburgh

Dance Classics
Ook zaterdagavond is er gezelligheid in het Diekhuus met de Diekhuus Dance Classics. De avond begint om 21.30 uur en aan de kassa kosten de kaarten € 7,-. Reserveren via diekhuus.nl scheelt € 1,-.

Er komen heel veel platen van Earth, Wind & Fire, James Brown, Donna Summer, Bee Gees of Madonna voorbij, maar is er ook ruimte voor rock, reggae en new wave en af en toe een recente hit.

Een echt avondje uit voor de 30 plussers onder ons. Voetjes van de vloer en dansen maar! Wil je één specifieke plaat graag horen, dan kun je dat altijd laten weten via e-mail [email protected] Verzoekjes zijn welkom!

 

Reacties