Nieuwenhoorn wipt DBGC uit de beker

DBGC is uitgeschakeld in de KNVB Beker. De ploeg verloor zaterdag met 4-2 van Nieuwenhoorn.

In de eerste helft zag het daar niet naar uit. Beide ploegen – vorig jaar nog competitiegenoten – hielden elkaar in evenwicht, waarbij de eerste grote kans voor Nieuwenhoorn was, dat de lat raakte. Aan de andere kant was Tim Mackloet dicht bij een doelpunt, maar zijn schot werd over getikt door de doelman. Halverwege de eerste helft was het wel raak toen Tim Mackloet een prachtige steekpass gaf, die op waarde werd geschat door Fabrizio Fortes Varela. Hij passeerde de doelman in de korte hoek: 0-1.

Na de rust lagen de verhoudingen heel anders. DBGC was slordig – zowel in balbezit als in de dekking – en dat kostte de ploeg binnen een kwartier vier tegengoals. Waardoor de wedstrijd na een uur ineens gespeeld was. In de slotfase maakte Joran Maliepaard de stand nog iets draaglijker door er 4-2 van te maken.

DBGC kan zich nu volledig richten op de competitie, waarin aanstaande zaterdag de derby tegen Den Bommel wacht. De wedstrijd op De Koepel begint om 14.30 uur.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Joran Maliepaard, Robert Koster, Bas Mackloet (46. Martijn Bakker), Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar, Gertjan Lodder, Bas Abresch, Tim Mackloet, Niels van der Kooij (46. Lars van Es), Fabrizio Fortes Varela (55. Robin Noteboom).