Gemist op GO – Week 39

Foto: Pixabay

In een week kan veel gebeuren, ook op Flakkee! Maar soms zijn er dingen die je mist en daarom hebben wij – onder het genot van een kruukplaetje – de vijf best gelezen artikelen van de afgelopen week op een rijtje gezet.

1. Flakkee: Liever geen vluchtelingen
Het best gelezen artikel van deze week ging over de vluchtelingen op Flakkee. Zijn ze welkom, of niet? Waar zouden ze terecht kunnen als er wordt besloten een ruimte beschikbaar te stellen voor de vluchtelingen? De reacties die waren binnengekomen op een vraag op onze Facebookpagina hebben we op een rijtje gezet.

2. Wat begon als een grap eindigde met succes
Een interview met misschien wel de bekendste artiesten van Flakkeese bodem. Hoewel ze hier al een tijdje niet meer wonen kom je ze op bijna elk evenement tegen. We hebben het natuurlijk over Marcel S en Katsie E die bekendheid kregen met hun versie van Kenny B’s Parijs. Wij hadden de eer om met de mannen te kletsen.

3. PCOB krijgt journalistieke les
Maar Marcel S en Katsie E zijn niet de enige beroemdheden die van ons prettige eilandje komen. Ook journalisten Jelle Visser (eindredacteur 1Vandaag) en Henrik-Willem Hofs (NOS) kwamen even langs op hun eilandje. Ze mochten namelijk een journalistieke les verzorgen voor de leden van de PCOB.

4. Toch nog negen mensen bij Flakkee Pride
Er was de afgelopen twee weken een hoop te zeggen rondom de zogenaamde homo-rel. Er was een heus Facebookevenement aangemaakt voor een Flakkee Pride, waar duidelijk bijstond dat het een mentaal evenement zou zijn, omdat het te kort dag was om echt iets op poten te zetten. Toch waren er toch mensen naar het Diekhuusplein gekomen.

5. Genoeg opvang in Nederland
De lezers van deze website zijn niet de enige die wat te zeggen hadden over de opvang van vluchtelingen op Flakkee. De gemeente Goeree-Overflakkee stuurde een persbericht rond waarin stond dat het voormalige gemeentehuis in Goedereede voorlopig niet wordt aangeboden als vluchtelingenopvang, omdat er in andere plaatsen in Nederland al genoeg plek is vrijgemaakt.

Reacties