WILMA: We kwamen elkaar weer tegen op de Flakkeese Dagen

Maarten en Willem
Foto: WILMA

De Flakkeese Dagen is het grootste festival op Goeree-Overflakkee. Er spelen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april in totaal vijfentwintig bandjes, maar niet allemaal zijn ze even bekend. Aan ons de taak om ze aan u voor te stellen.

“Maarten en ik hebben samen op de basisschool gezeten en op de middelbare school zijn we elkaar uit het oog verloren”, vertelt Willem van Westen. “We kwamen elkaar weer tegen op de Flakkeese Dagen in 2006. Ik draaide toen overigens nog niet”. “Ik draaide al wel, ik ben daarmee in 2001 begonnen en ik heb hem aangestoken”, aldus Maarten Lammers. In 2010 traden de mannen voor het eerst samen op, inmiddels is dit de vierde keer.

Herinneringen
“Mijn mooiste herinnering aan de Flakkeese Dagen is toch wel van twee jaar geleden”, zegt Willem. “Alles ging toen goed tijdens ons optreden. Goede muziek, veel mensen. Het ging echt lekker”.

Lees ook: Firm Drifters: Veel gezelligheid met een lekker achtergrondmuziekje

“Een paar jaar geleden waren we bier aan het gooien naar elkaar en de beveiliging kwam ons een aantal keer waarschuwen. Zodra hij zich omdraaide gingen we weer gewoon verder”, vertelt Maarten. “Stiekem wilde hij gewoon meedoen”.

Flakkeese Dagen
“De  Flakkeese Dagen zelf is gewoon een geweldig festival”, vindt Willem. “Het is uniek op Flakkee, met geweldige mensen en een lekkere sfeer. Het heeft alleen een tijdje geduurd voordat ik het door had”.

“Het is een super cliché en standaard antwoord, maar het is gewoon een reünie. Je ziet mensen die je eigenlijk nooit meer tegenkomt”, zegt Maarten. “Sommigen zie je ook echt alleen maar tijdens die twee dagen”. “Ik vind het wel bijzonder dat het mensen zo bij elkaar brengt”, zegt Willem.

Lees ook: Paper Tapir: Kom naar de afterparty!

Optreden
“Het wordt een feestje!”, roept Willem. “We proberen ons altijd een beetje aan te passen aan het publiek. Toch vind ik t ook wel belangrijk dat je hier een ander geluid kan laten horen dan in Lub of vroeger de Kreek of zo. Wanneer je je niet een beetje in muziek verdiept is het op Flakkee lastig om in aanraking te komen met de muziek die de 0187 Dance Stage vertegenwoordigt. Ik was dan niet helemaal groen meer toen ik hun in 2006 op de eerste Dance Stage zag draaien, maar toch zijn de gasten die er toen al stonden wel een soort muzikale vaders voor me. Ze hebben de afgelopen 10 jaar mijn smaak en stijl erg beïnvloed”.

“Mensen moeten naar ons optreden komen omdat we gewoon de tofste DJ’s zijn op de Flakkeese Dagen!”, vindt Maarten. “Dat is weer lekker bescheiden van je”, lacht Willem. WILMA draait op zaterdagavond tijdens de Dance Stage in tent 2 van 21.45 tot 23.00 uur.

Lees ook: The Soggy Bottom Girls: Het is niet een cover zoals je hem verwacht

Het is dit jaar de 26ste editie van de Flakkeese Dagen en vindt plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 april op het Edisonterrein in Middelharnis. Kaarten hiervoor zijn te koop bij het Tabakswinkeltje op D’n Diek. Een weekend kaart kost daar € 22,50 en een dagkaart € 15,-. Aan de kassa bij het festival zelf zijn ook kaarten verkrijgbaar, deze zijn € 2,50 duurder dan de voorverkoopprijs. Het hele programma van het festival is te vinden op flakkeesedagen.nl.

Maarten en Willem
Maarten en Willem

Lees ook: The General Public: Covers zijn niet ons ding

Reacties