Firm Drifters: Veel gezelligheid met een lekker achtergrondmuziekje

Sander, Sarah, Hans en Leon
Foto: Firm Drifters

De Flakkeese Dagen is het grootste festival op Goeree-Overflakkee. Er spelen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april in totaal vijfentwintig bandjes, maar niet allemaal zijn ze even bekend. Aan ons de taak om ze aan u voor te stellen.

“We zijn in december geworden zoals we nu zijn, met deze formatie”, vertelt gitarist Leon Blokland. Hiernaast zitten hij en drummer Sander de Gans ook nog in 5th Suspect, die dit jaar overigens niet op de Flakkeese Dagen staan. Zangeres Sarah is de enige in de band die nog nooit op de Flakkeese Dagen heeft gespeeld. “Ik heb in Millfist gezeten en ik heb een tijdje ingevallen voor Julia in Buckle Up, maar het podium van de Flakkeese Dagen is nog helemaal nieuw voor me”, vertelt ze.

Bassist Hans Trommel kan bijna beter vertellen in welke band hij niet heeft gespeeld. “Ik heb met Drain Pig de eerste Flakkeese Dagen geopend. Daarnaast heb ik ook in Pinhead, Wheels of Fire, More Redheads Than Blackheads, Liar’s Den, ISS, Dust en Bad Luck gezeten”, vertelt hij. Ook Leon heeft nog in andere bandjes gezeten: “TVC1.5, More Redheads Than Blackheads samen met Hans, Dog Style en nu dan nog met Sander in Fifth Suspect”.

Lees ook: Paper Tapir: Kom naar de afterparty!

Herinneringen
“We hebben een keer heel spontaan een jamsessie opgezet, omdat Leon’s toenmalige band ineens niet door kon gaan”, zegt Hans. “Ik had met een stanleymes mijn vinger er bijna afgesneden”, legt Leon uit. “Maar ik heb wel meegezongen op de achtergrond”.

“Mijn tofste herinnering is toch wel het eerste optreden met Fifth Suspect, vier of vijf jaar geleden”, vertelt Sander. “Daar was ik best wel zenuwachtig voor, maar als je dan eenmaal op de drumkruk zit, dan is dat weer over”. Hij moet even lachen. “Dat was ook het optreden dat we de zanger ineens kwijt waren. Die was toen blijkbaar naar boven geklommen en hing in het topje van de tent”.

“Ik heb niet zo zeer een speciale herinnering aan de Flakkeese Dagen”, zegt Sarah. “Maar ieder jaar loop ik op zaterdag nog met pijn in m’n buik omdat ik op de vrijdagavond zo hard heb moeten lachen.”.

Lees ook: The Soggy Bottom Girls: Het is niet een cover zoals je hem verwacht

Flakkeese Dagen
“Het leuke aan de Flakkeese Dagen is dat er een tent is voor bandjes en een tent voor DJ’s”, lacht Leon. “Heel cliché, maar wel waar: de sfeer is super en de mensen zijn gezellig”, voegt Sander toe. “Veel gezelligheid met een lekker achtergrond muziekje”, vindt Hans.

Optreden
“We gaan gewoon lekker spelen”, zegt Sander. “En we hopen natuurlijk dat we voor een volle tent staan”, vult Sarah hem aan. “Ik maak me alleen een beetje zorgen, want als wij spelen is Buckle Up aan het soundchecken”, grapt Hans en de rest van de band moet hard lachen. Hij verwijst hier naar een anekdote van Buckle Up.

“Mensen moeten naar ons optreden komen omdat Sarah staat te zingen”, zegt Leon. “En omdat Leon gitaar speelt en omdat Sander drumt”, voegt Hans lachend toe. “We spelen geen standaard covers, dus het is weer eens wat anders”, zegt Leon.

Lees ook: The General Public: Covers zijn niet ons ding

Firm Drifters spelen op zaterdag 18 april van 17.00 tot 17.40 uur in tent 2.

Het is dit jaar de 26ste editie van de Flakkeese Dagen en vindt plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 april op het Edisonterrein in Middelharnis. Kaarten hiervoor zijn te koop bij het Tabakswinkeltje op D’n Diek. Een weekend kaart kost daar € 22,50 en een dagkaart € 15,-. Aan de kassa bij het festival zelf zijn ook kaarten verkrijgbaar, deze zijn € 2,50 duurder dan de voorverkoopprijs. Het hele programma van het festival is te vinden op flakkeesedagen.nl.

Sander, Sarah, Hans en Leon
Sander, Sarah, Hans en Leon

Lees ook: About Today: Nils gaat spelen zonder shirt

Reacties