Wordt het koud of genieten van de winterzon?

Foto: PR Travel Counsellors

De herfst is officieel begonnen en dat betekent dat iedereen de warmte binnen weer gaat opzoeken.

De openhaard of kachel gaat aan en we genieten van de gezelligheid met elkaar. Het is dan ook een heerlijke periode om eens na te gaan denken over de volgende vakantie. Want ga je de kou opzoeken of wordt het genieten van de winterzon?

Wintersport

Nog even en het wintersport seizoen gaat weer beginnen. Ben je nog op zoek naar een wintersport bestemming? Denk dan eens aan het sneeuwzekere gebied Val Cenis. Dat ligt in de prachtige Maurienne-vallei. Het is een heerlijk gebied voor zowel beginners als gevorderden met 125 kilometer aan pistes. Daarmee is het uitstekend voor families om te genieten van de wintersport. Het grootste deel van de accommodaties zijn direct gelegen aan de piste.

Het is net even wat anders dan Oostenrijk, al is dat ook zeker een mooi land om op de latten te gaan staan. Houd je van de gezelligheid en het après-skiën? Dan is Oostenrijk zeker een aanrader. In Frankrijk heb je het feesten in mindere mate. Het is er wat rustiger. Maar welk land je ook kiest, het wordt een fantastische wintersportvakantie!

Winters-LaplandFins Lapland

Ben je geen wintersporter, maar wil je wel genieten van een sprookjesachtig landschap met Kerst? Ontdek dan de magie van een wintervakantie in Fins Lapland. In het hoge noorden geniet je van een prachtige witte wereld. Hier wordt het nog écht winter!

Naast skiën en langlaufen nodigt het ongerepte sneeuwlandschap uit tot tal van avontuurlijke winteractiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan een sledetocht met enthousiaste husky’s. Of een tocht per sneeuwscooter door besneeuwde bossen en langs bevroren meren. Onderweg geniet je van een wildernislunch bij een kampvuur en ‘s avonds kun je heerlijk ontspannen in de sauna.

En vergeet het noorderlicht niet! Ga ’s avonds met een gids op zoek naar het prachtige natuurfenomeen. Het zijn dé ingrediënten voor een onvergetelijke Kerst die je niet snel zal vergeten.

Winterzon

De koude winter is niet voor iedereen weggelegd, gelukkig kun je ook de andere kant op. De kerstvakantie biedt zeker ook mogelijkheden om de winterzon op te zoeken. Er zijn vele bestemmingen die een bezoek waard zijn. De Canarische Eilanden zijn ideale eilanden om even het grauwe winterweer te ontwijken.

Lanzarote is een uniek eiland vol extreme en ongewone schoonheid. Door het heerlijke klimaat en de lokale cultuur is het een ideale vakantiebestemming in de winter.

Wil je wat verder weg? Dan is een rondreis door Cuba ook een echte aanrader. Het is een prachtig eiland met de oldtimers. Een aantal jaar geleden ben ik op Cuba geweest en ik heb genoten van de ontzettend vriendelijke mensen, prachtige natuurschoon en de heerlijke stranden.Cuba�20classic�20cars

Kerstfair Haarzuilens 21 november

Kun je eigenlijk niet meer wachten tot het écht kerst is? Ga dan mee naar de Kerstfair in Haarzuilens. Dat is een fair bij Kasteel Ter Haar op donderdag 21 november. De afgelopen weken zijn er al erg veel aanmeldingen binnen gekomen voor de busreis er naartoe. En er zijn nog een paar plekjes vrij. Hoe leuk zou het zijn als we met een volgeladen bus mensen de kerstsfeer gaan proeven?

De kerstfair in Haarzuilens wordt gezien als de grootste, mooiste en meest gevarieerde van de Benelux! Zodra je door de toegangspoorten wandelt adem je kerst in fabelachtige sferen. Er zijn ruim 240 standhouders met een uniek aanbod. Deze dag wil je écht niet missen!

Busreis

De dag begint bij de opstapplaats in Stellendam. Daar vertrekt op donderdag 21 november om 08.45 uur een bus naar de kerstmarkt. Rond 11.00 uur komen we aan bij de fair en heb je tot ongeveer 19.00 uur om jezelf helemaal uit te leven. Rond 20.30 uur diezelfde dag ben je weer terug in Stellendam.

Woon je in de buurt van Rotterdam en vind je Stellendam te ver rijden? Geen probleem. Het is ook mogelijk om daar op te stappen. Deze opstapplaats wordt later bekend gemaakt. Geef deze wens aan bij de aanmelding, dan wordt er iets geregeld.

Deze gezellige dagtocht bedraagt € 35,- per persoon. Dit is inclusief bus vervoer, entree voor de kerstfair en een leuke goodiebag. Het vervoer naar de opstapplaats moet je zelf regelen. En ook de entree voor het kasteel, de maaltijden en eventuele aankopen vallen buiten deze kosten.

Wil je graag mee? Leuk! Aanmelden kan tot en met maandag 28 oktober. Stuur daarvoor een mailtje naar [email protected]. Zet in de mail met hoe veel mensen je mee wilt en je telefoonnummer. De bustocht naar de kerstmarkt gaat door als er 32 mensen zich aanmelden. Dat magische punt hebben we bijna bereikt!

Vakantie inspiratie

Kerst is niet de enige periode om op vakantie te gaan. Ik ben al druk bezig met de aanvragen voor de mei- en zomervakantie. Ontzettend leuk om nu al bezig te zijn met de vakanties voor volgend jaar. Zo ben ik bezig met het regelen van een rondreis door West-Amerika en een cruisevakantie naar IJsland. Ook liggen er al een paar reizen binnen Europa klaar.

In januari is elk jaar weer een Vakantiebeurs in Utrecht. De komende editie vindt plaats van 16 tot 19 januari. Lekker vier dagen lang inspiratie opdoen voor de volgende reis. Natuurlijk sta ik voor je klaar om je te helpen bij het verwezenlijken ervan.

Tot gauw!

Ilse Koedooder
[email protected]
06-29522570

Of bezoek mijn websiteFacebook of Instagram voor nóg meer inspiratie.

Andere columns van Ilse

Reacties