Gevaren van afleiding virtueel ervaren in de auto!

Foto: PR Responsible Young Drivers

Autorijden met een telefoon in je hand is niet veilig. Dat is inmiddels algemeen bekend, toch zijn er nog vaak mensen die het doen.

Elke keer als je telefoon afgaat raak je even afgeleid van de weg. In die paar seconden kan er een hoop gebeuren. Om mensen zich bewust te laten maken komt Responsible Young Drivers met iets nieuws. In het voorjaar van 2020 kunnen bestuurders met een VR-bril ervaren wat er kan gebeuren. Dit gebeurt met een 3D-simulator waarin afleiding op virtuele wijze wordt nagebootst.

Samenwerking

De ontwikkeling van deze nieuwe simulator kan Responsible Young Drivers niet alleen. Zij werken hiervoor samen met internationale en nationale partijen. Dat zijn zowel de Nederlandse als Belgische afdeling van de organisatie. Maar ook Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Frynlân (ROF) en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH). Samen hebben zij de handen ineen geslagen om de eerste wereldwijde 3D simulator voor afleiding in de auto te ontwikkelen.

Ervaar het zelf

Virtual reality experience bestaat uit een VR-bril Oculus Rift en een simulator in de vorm van een auto. De bestuurder stapt in de simulator en ervaart in de virtuele wereld verschillende vormen van afleiding in de auto. Denk hierbij aan een WhatsAppje, bellen in de auto of het kletsen van een passagier. De simulator sluit aan bij de landelijke campagne MONO. In het voorjaar van 2020 kan de nieuwe simulator ingezet als onderdeel van de bewustwordingscampagne 3D Afleiding Car van Responsible Young Drivers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen