In actie voor een toekomstbestendige leefomgeving

Foto: LEES OOK: Goeree-Overflakkee is weer mooi in beeld gebracht door 3 op Reis! Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of volg ons op Facebook

Het aantal ouderen in Nederland stijgt sterk de komende twintig jaar. Het aantal 90-jarigen verdubbelt en het aantal 65-plussers stijgt met 40 procent.

Er zullen binnen nu en 20 jaar ook bijna twee keer zoveel mensen zijn met dementie. En daarom moet er op het gebied van zorg, personeel, wonen en welzijn dingen veranderen. Het moet anders aangepakt en georganiseerd gaan worden. In Nederland én op Goeree-Overflakkee.

Het is tijd om in actie te komen. Paulina.nu heeft daarom het initiatief genomen een online webinar te organiseren. Daarin wordt ingegaan op deze én andere ontwikkelingen. Sprekers met verschillende expertises en vakgebieden zullen hun visie delen. Naast informeren is het ook belangrijk elkaar te inspireren.

Verantwoordelijkheid en regie

Wie draagt welke verantwoordelijkheid en wie pakt de regie? Naast deze vraag, worden ook uitkomsten van een onderzoek van Paulina.nu besproken. Maar liefst tien sprekers zullen vanuit de verantwoordelijkheid hun licht laten schijnen op de Langer Thuis opgave. Van Wimke Schuurmans (ministerie VWS) en Anna van Poucke (KPMG Health) tot Ellen Hoogervorst-Van der Meer (CuraMare) en wethouders Bruggeman en Markwat.

Diverse onderwerpen

Tijdens de webinar worden diverse onderwerpen besproken. Wat vraagt de Langer Thuis opgave van de verzorgings- en verpleeghuizen? En hoe is de kwaliteit van het aanbod? Hoe wordt er gekeken naar beschikbare woningen voor het welzijn in de wijk?

Daarnaast wordt er ook gekeken naar de situatie op Goeree-Overflakkee. Wat is hier precies nodig? En wat zijn de uitdagingen?

Voor wie?

Ben je zorgprofessional, beleidsmaker, mantelzorger of op een andere manier betrokken bij de ouderenzorg? Sluit dan aan bij de webinar. Laat je bijpraten over de meest recente ontwikkelingen, uitdagingen en activiteiten.

Webinar

De webinar ‘Zoals het klokje thuis klinkt’ vindt plaats op dinsdag 1 december. De online bijeenkomst start om 12.00 uur en wordt uitgezonden op het YouTubekanaal van Paulina.nu. Deelname is dan ook helemaal gratis. Vooraf aanmelden is wel verplicht, je krijgt dan de link naar de webinar doorgestuurd. Aanmelden kan via de website van Paulina.nu.