Geavanceerde gehoortest nu ook mogelijk op GO

Foto: PR CuraMare

De afdeling KNO heeft een mooie cheque ontvangen van de stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland. Het gaat om maar liefst 12.000 euro!

De medewerkers van de afdeling zijn er erg blij mee. Audioloog Joyce Lenstra, arts Sjoerd Verhoeven en afdelingshoofd Tamara Kole reageerden opgetogen. “We gaan deze donatie besteden aan software om de audioapparatuur kan uit te breiden. Dat maakt het mogelijk oom meer metingen aan het gehoor uit te voeren.”

Niet meer reizen

Met deze software kan het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis metingen gaan verrichten die eerder niet mogelijk waren. Daarvoor moesten patiënten eerder nog naar het Erasmus MC in Rotterdam. Verhoeven vertelt dat oudere patiënten daar nogal eens tegenop zien. Bijvoorbeeld omdat ze dan iemand moeten regelen voor het vervoer. Het komt zelfs voor dat een patiënt de afspraak de meting afzegt vanwege de reis.

Waar zit het probleem?

Gehoorklachten kunnen nu objectiever in kaart worden gebracht. “Soms zijn patiënten niet tevreden met de hoorhulpmiddelen die ze hebben,” legt Lenstra uit. “Dan kan het voor een arts of audioloog lastig zijn om in te schatten waar het probleem ligt. Is het apparaat technisch niet optimaal ingesteld? Of misschien is het technisch in orde, maar is er meer nodig. Met de nieuwe software kunnen we op een objectieve manier in kaart brengen wat er aan de hand is. Zo kunnen we een meer gericht advies geven.”

Sterk betrokken

Koos Moerland is de voorzitter van de raad van bestuur en is erg blij met de donatie. Hij benadrukt nog maar eens hoe blij het ziekenhuis met de stichting. “Zij geven ons de mogelijkheid om de zorg voor Goeree-Overflakkee zo dichtbij mogelijk aan te bieden. Hun inspanningen maken duidelijk hoe betrokken het eiland is bij het ziekenhuis. Zowel bewoners als het bedrijfsleven maakt zich hard voor ons. Met elkaar voor elkaar zorgen.”

Gift van vrienden

De stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland bestaat al sinds 2007. Sindsdien hebben ze al aanzienlijke bedragen ontvangen uit legaten en van partners en vrienden. Deze zijn geschonken aan diverse afdelingen binnen het ziekenhuis. Onder meer Cardiologie, Oogheelkunde, het Verloskundig Centrum en de kinderafdeling hebben ervan geprofiteerd.

Wil je weten welke schenkingen er gedaan zijn? Kijk dan op de website van de Stichting.

Uitreiking cheque vrienden1