Ouderen krijgen ‘Hart onder de riem’-pakketjes

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Ruim 2700 alleenstaande 70-plussers krijgen de komende periode een geschenkpakket op de mat. Dit is een initiatief van 0187Coronahulp om de ouderen een glimlach te bezorgen.

0187Coronahulp is een samenwerking tussen verschillende partijen. CuraMare, Zorggroep Haringvliet, Paulina.nu, Stichting ZIJN, Kwadraad, GOvoorelkaar, het Rode Kruis en de gemeente sloegen voor deze actie de handen ineen.

In het pakketje dat de ouderen krijgen is veel informatie te vinden. Bijvoorbeeld over hoe mensen op een gezonde manier deze dagen door kunnen komen. En natuurlijk ook over de hulplijn waar zij contact mee kunnen opnemen. Ook zitten er kleinigheidjes in als afleiding in deze tijd met maar weinig sociale contacten.

Vele handen

De enveloppen werden afgelopen maandag ingepakt bij Webego in Middelharnis. Vele handen maken licht werk, dus werd iedereen opgeroepen. Door raadsleden en gemeentemedewerkers weden in één dag tijd alle pakketjes corona-proof ingepakt.

De verspreiding ervan wordt gedaan door vrijwilligers. In totaal zijn er rond de 100 mensen bezig geweest met de pakketjes.

Mooi initiatief

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman ondersteunt het initiatief van harte. “We doen dit samen. We ondersteunen elkaar en helpen elkaar er doorheen. Vanaf het begin zien we allerlei mooie initiatieven. Vanuit organisaties, maar ook vanuit individuele inwoners. Dat is mooi en hartverwarmend,” zegt ze. “We leven nog steeds in een rare tijd. Al zijn we op de goede weg, we zijn er nog niet. Voor velen van ons is er misschien iets meer ‘speelruimte’, maar er zijn ook veel inwoners voor wie dat nog niet geldt. Laten we vooral – ook nu, of misschien juist nu – oog hebben voor onze kwetsbare naasten.”

0187Coronahulp

Kort na het begin van de corona-crisis besloten verschillende (zorg)partijen elkaar op te zoeken. Op een veilige manier werd gekeken hoe ze de kwetsbare ouderen van het eiland kunnen steunen. Hun opdracht kwam letterlijk uit de mond van koning Willem-Alexander. “Het corona-virus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel. Laten we samen zorgen dat niemand zich in de steek gelaten voelt.”

Begin april werd 0187Coronahulp opgestart. Een hulpbron bestaande uit een website met informatie om goed voor jezelf én de anderen te kunnen zorgen. Ook is er een telefoonnummer (0187-48 33 66) en een e-mailadres ([email protected]).