De VoorleesExpress zoekt vrijwilligers en gezinnen

Foto: Pixabay; Congerdesign

Door het corona-virus kunnen de voorleesvrijwilligers niet meer bij de kinderen thuis langs. Daarom werkt de VoorlessExpress voorlopig digitaal.

De VoorleesExpress helpt kinderen met een taalachterstand door middel van voorlezen. Voorlopig gaat dat even via Facetime, Skype of Zoom.

Op Goeree-Overflakkee zijn nog veel gezinnen die wachten op een voorleesvrijwilligers. Helaas zijn deze er niet op dit moment en dus worden er nieuwe vrijwilligers gezocht. Ook gezinnen die hulp kunnen gebruiken kunnen zich aanmelden.

Wat is de VoorleesExpress?

De VoorleesExpress is een landelijke organisatie. Zij zorgen ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Zo’n 20 weken lees een vrijwilliger voor en doen ze samen taalspelletjes. Samen met de ouders streven ze ernaar dat taal- en leesplezier een vaste plek krijgt in het gezin.

Projectleiders Nikki Valentin en Irene Naaktgeboren benadrukken hoe belangrijk de vrijwilligers zijn. “We hebben aardig wat gezinnen die op een vrijwilliger zitten te wachten. Aangezien het nu digitaal gebeurt is het belangrijk dat de vrijwilligers met beeldbellen overweg kunnen. We zien dat het digitaal voorlezen op veel andere plaatsen een succes is,” zeggen ze. “Vrijwilligers en gezinnen zijn positief en het laat zien dat je met wat creativiteit ook digitaal veel kunt bereiken.”

Vrijwilligers die kinderen digitaal begeleiden doen dit gemiddeld een uur per week.

Aanmelden

Lijkt het je leuk om kinderen te helpen hun taalgevoel te beteren? Meld je dan aan als vrijwilliger. Na de aanmelding wordt er contact met je opgenomen voor een kennismakingsgesprek. Ook wordt er dan uitleg gegeven over de werkzaamheden.

Aanmelden kan via de website van de VoorleesExpress. Voor vragen kun je bellen met Nikki Valentin op 06 21 33 94 59 of Irene Naaktgeboren via 06 25 11 83 02.

Wil je een gezin aanmelden voor de VoorleesExpress? Dan zijn er enkele voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Op www.bzhd.nl is meer informatie te vinden hierover.