Gelijkspel voor voetbalclub DBGC in Tholen

09 okt , 8:03 Sport
dbgc tegen tholense boys
PR DBGC
DBGC heeft aan de uitwedstrijd op Tholen één punt over gehouden. Ondanks een effectieve start, kon de ploeg van trainer Dennis van Gils de winst niet over de streep trekken.
De wedstrijd tussen Tholense Boys en DBGC begon fel, met in de openingsfase direct kansen voor beide ploegen. Al in de zesde minuut was DBGC gevaarlijk via Joran, wat leidde tot een corner. Uit die corner wist Thijs met zijn knie de 0-1 binnen te werken bij de eerste paal.
Tholense Boys zette daarna druk en kreeg in de twaalfde minuut een kans. Maar keeper Roy Nieuwland van DBGC stond zijn mannetje en redde uitstekend. Enkele minuten later, in de achttiende minuut, was het opnieuw raak voor DBGC. Na goed verdedigend werk van Tijme van de Veeken, wist Joran de 0-2 op het scorebord te zetten.
Toch gaf de tegenstander niet op en kwamen ze in de vijfentwintigste minuut terug in de wedstrijd. Na een goede voorzet werd de bal met een kopbal in het doel gewerkt: 1-2. DBGC had daarna de kans om de marge weer te vergroten, maar in de tweeëndertigste minuut schoot Rowan Breen op de paal. Niet veel later wist keeper Roy Nieuwland nogmaals een grote kans van de Tholense Boys uit een corner te redden. Daarmee werd de rust bereikt met een 1-2 voorsprong voor DBGC.

De tweede helft

In de tweede helft bleef het spannend. In de tweeënvijftigste minuut kwam DBGC dicht bij een doelpunt na een schitterende aanval. Helaas slaagde Jeroen Sep er niet in om de bal in het lege doel te schuiven. Tholense Boys bleef aandringen en kwam in de achtenvijftigste minuut op gelijke hoogte, opnieuw via een kopbal uit een corner: 2-2.
De wedstrijd leek in het voordeel van Tholense Boys te kantelen. Toch hield keeper Roy Nieuwland DBGC in de wedstrijd met een cruciale redding in de zestigste minuut. Vijf minuten later kreeg Joran Maliepaard nog een grote kopkans voor DBGC, maar hij raakte de bal verkeerd. Daardoor bleef de stand onveranderd.

Gelijkspel

Na een spannende strijd eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Beide ploegen kregen kansen om de overwinning binnen te slepen, maar mede dankzij het sterke optreden van beide keepers bleef het bij een puntendeling. Tijdens de wedstrijd werden vier gele kaarten uitgedeeld. Deze waren voor Tijme vd Veeken, Bas Mackloet, Dimri Vogelaar en Sonny Noordermeer.
Opstelling DBGC: Roy Nieuwland; Sem Vos, Bas Mackloet, Tijme vd Veeken, Dimri Vogelaar; Sonny Noordermeer, Tim Mackloet, Thijs Tromp; Rowan Breen (‘65 Rick Fransen), Joran Maliepaard, Jeroen Sep (‘70 Kjell vd Wekke).
  • Wil je niets missen? Volg ons dan op Facebook!
  • Wil je adverteren op deze website? Bekijk dan hier de mogelijkheden.