Vouchers voor sport- en beweegaanbod openbare ruimte

Foto: Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Organisaties kunnen vanaf 7 juli vouchers aanvragen van maximaal 5000 euro. Dit allemaal om het sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte te stimuleren.

Hierbij gaat het om sportlocaties en/of recreatiegebieden. Organisaties met creatieve ideeën worden opgeroepen om een aanvraag te doen.

Het afgelopen jaar is het extra duidelijk geworden dat beweging erg belangrijk is voor de gezondheid. De focus op sport en recreatief bewegen dichtbij is nu extra belangrijk. Door de coronacrisis is sporten in verenigingsverband minder mogelijk. Dat zorgt er op zijn beurt voor dat mensen (te) weinig in beweging komen.

Voucherregeling

De provincie Zuid-Holland en Team Sportservice hebben de handen ineen geslagen. Zij hebben de Voucherregeling beweegvriendelijke leefomgeving in het leven geroepen. De Voucherregeling is bedoeld om sporten en bewegen in de buitenruimte te stimuleren.

Vooral gemeenten, (sport)organisaties, stichtingen en sport- en wijkverenigingen met creatieve ideeën worden opgeroepen om een aanvraag te doen. Vouchers worden uitgereikt met een maximum van 5000 euro per aanvraag. Per aanvraag is er een maximum van 2500 euro voor hardware en 2500 euro voor software.

Aanvraag indienen

Organisaties kunnen vanaf 7 juli een aanvraag indienen via de website van Team Sportservice. De termijn sluit zodra er 150 aanvragen binnen zijn. Als dat niet gehaald wordt, kan er tot 28 juli ingediend worden. Op diezelfde pagina kan eveneens meer informatie gevonden worden over de regeling.