Pelle Huising (5) vindt 700 euro tijdens opschoonactie

Foto: PR Schoon Goeree-Overflakkee

Aardig wat mensen gaan wel eens een rondje in de buurt doen om het zwerfafval op te halen. En daar kunnen wel eens bijzondere vondsten bijzitten.

Door Sam Fish

Daar is de 5-jarige Pelle Huising ook achter gekomen. Hij deed samen met zijn vader mee aan de opschoondag tijdens NLdoet op 29 mei. De dag werd georganiseerd door Schoon Goeree-Overflakkee in samenwerking met het CDA. De oproep kwam dan ook vanuit de partij om de buurt eens goed op te ruimen tijdens NLdoet.

En zo mocht Pelle zijn vader helpen tijdens deze mooie dag.

Een volle envelop

Er werd geraapt en geprikt en vuilniszakken werden gevuld. En ineens vond Pelle een volle envelop in de bosjes. Deze envelop lag in de bosjes bij de Oosthavenkade in Middelharnis. Meteen liep hij naar zijn vader om te vertellen wat hij had gevonden. En wat bleek, er zat geld in de envelop. En een hoop ook, namelijk 14 briefjes van 50 euro. Pelle had maar liefst 700 euro gevonden in bosjes!

De vondst werd gedeeld op de Facebookpagina voor gevonden en verloren voorwerpen. Het duurde niet lang voordat de gemeente contact opnam met de organisatie. Zij wisten wie de eigenaar was van het geld. “Hij had het vier weken voor onze actie als verloren opgegeven,” laat de organisatie weten. “Hij was het kwijt geraakt tijdens de storm.”

Hereniging

Op vrijdag 5 juni werd de envelop met geld overhandigd aan de rechtmatige eigenaar. Uiteraard was die enorm blij om de envelop weer goed gevuld terug te krijgen.

Pelle Huising vindt 700 euro