HCGO brengt hockeytraining naar hoger niveau

Foto: PR Hockeyclub Goeree-Overflakkee

Op maandag 7 september is Hockeyclub Goeree-Overflakkee begonnen met een nieuwe vorm van training. De jeugdteams trainen nu met Jack Jacobs van Sportpeil.

Eén van de speerpunten van het nieuwe bestuur is het verhogen van het trainingsniveau. Dat is een speerpunt dat door de leden volledig wordt ondersteund en omarmd. Zo bleek uit de afgelopen Algemene Ledenvergadering.

Assistentie voor de trainers

Het Technisch kader van de hockeyclub heeft professionele ondersteuning gezocht en gevonden. Jack Jacobs zal de trainers de komende tijd op verschillende vlakken assisteren, bijscholen en ondersteunen. Die ondersteuning is al begonnen. Op maandagavond 7 september werd al door diverse trainers en teams leuke oefenstof afgewerkt.

Goede hulp voor de trainers

Thijs Fleuren is hoofd van de Technische commissie van HCGO. Hij is erg enthousiast over de nieuwe samenwerking. “HCGO heeft door deze ontwikkeling meer gemotiveerde en gekwalificeerde trainers,” zegt hij. “Een trainerscoördinator weet nu beter waar hij of zij op moet letten. En ze kunnen de trainers beter bijstaan en betere trainingen samenstellen.”

De begeleiding wordt verzorgd door Sportpeil. Zij zijn eind 2016 opgestart vanuit de passie voor de wijze waarop sport wordt aangeboden. Sinds 1992 is Jacobs betrokken bij verschillende verenigingen en op diverse niveaus. Hij heeft daarbij een rol mogen spelen als Technisch commissielid.

Speerpunten

De begeleidingsvorm bij de hockeyclub is samengesteld aan de hand van een aantal speerpunten.

  • Vormen, plezier geven en vrienden maken
  • Omgaan met teleurstellingen
  • Frustratie en winst
  • Met veel zin en plezier naar je eigen vereniging gaan
  • Contact maken met andere leden

Het bestuur en technisch kader denkt dat de ondersteuning tijdens de trainingen een goede aanvulling is voor de Technische Commissie. Zo komen ze samen tot een breed gedragen visie en technisch beleidsplan. De eerste stappen hiervoor zijn inmiddels gezet.

HCGO

Hockeyclub Goeree-Overflakkee is in 2012 opgericht. Acht jaar later is het volop in ontwikkeling om door te groeien naar een hoger niveau. Zij zijn er straks klaar voor! Jij en/of je kinderen ook? De eerste proeftrainingen bij de club zijn zonder enige verplichting. Inschrijven als proeflid kan heel makkelijk via de website van HCGO.