Flakkeese Rugbyers nemen koppositie over

Foto: PR Rugbyvereniging de Eilanders

Bij de herstart van de competitie troffen de Eilanders meteen de koploper in de poule. In de vorige wedstrijd tegen de studenten uit Delft werd maar net gewonnen dus ze waren gewaarschuwd.

De mannen van coach Eus van Dijk begonnen scherp en scoorden na tien minuten via Twan de Waard de eerste try. Vijf minuten later zorgde Leendert Maliepaard voor de tweede vijfpunter en hadden de gasten nog geen kans gehad. De voorwaartsen van de RED Combinatie domineerden de eerste helft waardoor de driekwarters vaak vrij spel kregen. Voor de pauze wisten Bram Brouwers en Aaron Huizer nog een try te scoren en verzilverde Huizer twee conversies voor een 24-0 ruststand.

Na de break vroegen de gasten non-contested scrums aan vanwege een aantal blessures in hun eerste rij waardoor de Eilanders hun voordeel enigszins kwijtraakten en THOR wist na vijf minuten te scoren. De RED Combinatie herpakte zich en vanaf de aftrap ontstonden een paar goede fases waaruit Paul van Es wist te scoren.

Full-back Chiem van Woerkom wist met een flitsende actie ook zijn try mee te pakken voordat de studenten in de laatste vijf minuten nog wat terugdeden maar niet konden voorkomen dat de winst met 34-17 naar de thuisploeg ging die daarmee de koppositie overnam in de 4e Klasse Zuidwest Trophy.

Reacties