Achtste Tulpenwandeltocht in volle bloei

Foto: Sam Fish

Paaszaterdag 20 april 2019 staat alweer de achtste Tulpenwandeltocht op de agenda. De start en finish zijn traditiegetrouw bij MSV & AV Flakkee in Middelharnis en de tocht voert door polders, over dijken en langs de tulpenvelden rond het dorp.

De te wandelen afstanden tijdens deze editie zijn 10, 17 ½, 25 en 40 km. De twee langste afstanden starten om 8.00 uur, de overige afstanden om 9.00 uur. De organisatie heeft vier prachtige wandelroutes vastgesteld. Door het toenemende succes bestaat ook dit jaar weer de mogelijkheid om de route van de 25 km te fietsen in de middag.

Zoals altijd staat de tocht in het teken van een aantal goede doelen welke zijn verbonden aan het mooie eiland. Eén van de lokale goede doelen voor deze editie is Stichting de Zonnebloem (afdeling Goeree-Overflakkee). Zij zetten zich in voor mensen met een lichamelijke beperking vanaf 18 jaar en doen daarmee mooi werk.

Daarnaast werkt de organisatie tijdens deze editie alweer voor de derde keer samen met Eilandmarketing van de Gemeente Goeree-Overflakkee.

De vijf routes die dit jaar zijn uitgestippeld voeren uiteraard langs zoveel mogelijk tulpenvelden. De kortste route komt langs minimaal zeven tulpenvelden en de langste route van 40 km komt zelfs langs achttien tulpenvelden! Als de tulpen en het weer meezit, dan treffen de lopers een enorme kleurenpracht waar het eiland zo bekend om is.

Naast het bewonderen van de prachtige polders en kleurrijke tulpenvelden wordt ook bij deze editie aandacht besteed aan de goede sfeer. Er wordt op diverse plaatsen muziek ten gehore gebracht, van orgel tot harmonie, bij de modelvliegclub zullen vliegdemonstraties worden uitgevoerd, bij manege Oostmoer is een springwedstrijd en bij MSV & AV Flakkee zijn er die dag diverse voetbal en hockeywedstrijden.

Daarnaast komen de lopers van de drie langste afstanden over de Molendijk in Stad aan ’t Haringvliet waar ze in molen de Korenaar worden verwelkomd door dhr. Campfens (molenaar), waarna de lopers, net als vorig jaar, bij jachthaven Atlantica vervolgens kunnen genieten van een welverdiende pannenkoek gebakken door de inwoners van Stad aan ’t Haringvliet.

De tulpenwandeltocht; een tocht waarbij natuur, gezelligheid en sportief bezig zijn hand in hand gaan. Vorig jaar deden er maar liefst zo’n 1400 deelnemers mee aan de tocht, een recordaantal waardoor er steeds meer aan het goede doel geschonken kan worden en daar is het natuurlijk allemaal om te doen!

Meer informatie over de Tulpenwandeltocht is te vinden op de Facebookpagina van de organisatie en de website van MSV & AV Flakkee.

Reacties